fbpx

Motorkerékpár szentelés a makói Szent István Király Plébánia katolikus templomban

Motorszentelés Makón 2022A nyáron volt 3 éve, hogy megkaptam a motorkerékpár jogosítványomat és vettem egy choppert. Rövidebb utakat tettem meg, sokszor egyedül, és társ motorosokkal.

Július végén megláttam egy felhívást, hogy Szegedről érkezik egy motorosmenet, zarándoklat, majd a makói katolikus templomhoz érve motorkerékpár szentelés lesz. Ennyi információ tudatában indultunk hárman, Ildikóval és Istvánnal a menet elé, hogy csatlakozhassunk ehhez a kivételes eseményhez.

A szervezés nem említett konkrétumokat, amin csodálkoztam is, de mindenképpen részt szerettem volna venni ezen a programon.

10 órakor gyorsultak fel az események. A menet, amihez csatlakoztunk pár motorosból állt. Nem is gondolkodtunk, csatlakoztunk a csapathoz és heten érkeztünk meg a makói katolikus templomhoz. Akkor még nem sejtettünk semmit sem.

Leállítva a motort, volt már több várakozó motor és nagyon sok ember, egyházi, hívő és civil ember is.

A görögkatolikus papok vonultak a templomba, akik a misét celebrálták. Mi is bementünk és elhelyezkedtünk a padokban. Az egyházi eseményen belül volt a kántortalálkozó és lelkigyakorlat az előző napokban.

motorszenteles makon 4 motorszenteles makon 3 motorszenteles makon cimlap motorszenteles makon 5 motorszenteles makon 1 motorszenteles makon 2

Pár perc eltelte után realizálódott, hogy kivel is motoroztunk együtt: Kocsis Fülöp  Hajdúdorogi főegyházmegyei érsek-metropilitával, aki a lelkigyakorlatot tartotta. Első döbbenetből történő felocsúdásunk után gyönyörű szertatáson vehettünk részt.

Ezután volt a motorszentelés, Fülöp érsek elmondta a könyörgéseit nagyon szépen énekelve a motorosok védelmében, majd a mindenki beindított motorját megszentelte.

Hatalmas élmény volt ez az esemény. Nagyon kivételes embereket ismerhettünk meg az Érsek atya és az őt kísérő, Debrecenből érkező kísérői személyében, akik a Görögkatolikus Motorosok vallási szervezet tagjai.

Hatalmas élmény volt ez a nap. Köszönöm a lehetőséget, hogy ilyen kivételes rendezvényen résztvehettem!

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

5 2 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x