fbpx
MotorbemutatóMotorok

Két dögös vas a Harley-Davidsontól

HD CVO BreakoutMegjelentek a Harley-Davidson 2013-as modelljei: a Breakout és a Street Bob Special Edition.

A Harley-Davidson Breakoutmotor egy „városi csavargó”. Igazán hencegő és figyelmet felkeltő motor, mely büszkén mutatja magát a járókelő embereknek. Nem is csoda, hiszen a Breakout lenyűgöző kidolgozásával és egyedi alkatrészeivel – amiket csak ezen a Harley-Davidson modellen használnak – a kategória prémium modellje.

A motor hosszú és alacsony formájú, 240mm-es hátsó gumija vizuálisan is passzol a vastag lengővillához és a chopperes sárvédőhöz, ugyanakkor a keskeny tankkonzol és a drag kormány alacsonyítja a megjelenését. A Twin Cam 103-as blokk és a többi kiegészítő pedig ragyog a krómtól és a fényes-fekete elemektől.

A Breakout alapjait a jól ismert 2013-as Custom Vehicle Operations™ (CVO™) Breakout adta, így az idei modell is stílusos, karcsú és figyelemfelkeltő a motorja, valamint a széles gumik miatt.

„A Breakout kitűnően kiemeli a motorok alapját, amely nem más, mint a blokk és a kerekek” – mondta Kirk Rasmussen, a Harley-Davidson Styling menedzsere. „A krómozott fekete blokk vizuálisan kiemelkedik, de a gumik és a lecsapott sárvédők is hozzátartoznak a motor megjelenéséhez. Jóval szélesebb gumit terveztünk, hogy kiemeljük a Breakout egyedi, erőteljes küllemét. A Gasser felnik teljesen újak és speciálisan a Breakoutra terveztük őket, hiszen mindig is kedveltük az 1960-as és ’70-es évek Gasser-stílusú felnijeit” – hangsúlyozta Rasmussen.

“A felnik megtervezését klasszikus elemek ihlették. Minden felni tíz küllőből áll. A küllőket fényes fekete bemarások díszítik, a felniket pedig maga a fényezetlen alumínium. Fekete fényezést kapott az alumínium olajtartály, a villaszárak, a féktárcsák, a kipufogó hővédők és a kormány is” – tette hozzá.

„A Breakout alacsony megjelenése miatt a km-órát a kormánymagasítókra szereltük” – mondta Rasmussen. “A tankra fekete bőrborítás került, a tanksapka pedig épp csak annyira magas, hogy el lehessen tekerni. A drag kormány új formája pedig véleményem szerint egy agresszív érzést kölcsönöz vezetés közben.”

A Softail váza visszaadja a régi merev-vázas gépek külsejét, ám hátsó lengéscsillapítói elrejtve helyezkednek el a blokk alatt vízszintesen, ahol kapcsolódnak a lengőkarhoz. A Breakout ABS fékrendszerrel és Harley-Davidson riasztó-rendszerrel van felszerelve.

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x