HírekEseményekMotorverseny

Idén is Sanz lett a legjobb – Dakar 2021

Dakar 2021A Dakar rally versenyzői célba értek, és köztük a legjobb női motoros, Laia Sanz is. Persze, az előkelő 17. helyért sok mindent le kellett tennie az asztalra. A sikert idén sem adták ingyen. Ő, és versenyzőtársai is keservesen megszenvedtek a célba érkezésért.

A spanyol Laia jobbnál jobb időket futott, de összesítésben ez csak a 17. helyezéshez volt elég. Csak. Nézőpont kérdése. Sokan már annak is örültek volna, ha utolsóként a célba érhetnek. Innen szemlélve helyzetét szuper jól teljesített az egyik, a verseny végéig nyeregben maradt női versenyző.

Honfitársa, Sara Garcia sem szomorkodhat, mert a 63 célba jutó motoros között a 44. helyet tudhatja magáénak. A többi, újoncként rajtnak állt motoros csaj még az első szakaszokon kiesett. Hogy ők mennyire elszántak, azt majd meglátjuk jövőre, ha egyáltalán maradt kedvük, elszántságuk még a Dakarhoz.

A quadosok között csupán egy női versenyző indult a 43. Dakaron. Suany Martinez Bolíviából megmutatta, hogy négy keréken is nyeregben vannak a nők, és a 10. pozícióval zárta az idei versenyt.

Dakar 2021

Az egyetlen női, könnyű építésű prototípus géppel versenybe szállt csapat tagjai, Camelia Liparoti és Anett Fischer is joggal ünnepelhetett a záróceremónia díjkiosztóján, melynek Jeddah városa adott otthont. Ők 41 befutó csapat közül a 16.-ként léphették át a célvonalat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Magyar származású, férfi motorosainkon sem fogott ki 7646 kilométer hosszú erőltetett menet, melyből 4800 speciális szakaszként lett kijelölve. A román színekben versenyző Gyenes Emánuel idén nagyon jó helyezést ért el. A 23. helyet tudhatja magáénak, míg a Szerbiát képviselő Saghmeister Gábor a mezőny végén, a 60. helyen futott be.

Dakar 2021 finish 06

Argentínát sem kell kérni, hogy ne sírjon, mivel a motorosok dobogós helyezettjei élén a dél-amerikai ország fia, Kevin Benavides büszkélkedhetett a második helyezett amerikai Ricky Brabec, és a harmadikként díjazott brit Sam Sunderland társaságában.

Sajnos, mint minden Dakar, a mostani is életveszélyes volt, és mint a korábbi évek futamai során láthattuk, nem mindenki úszhatja meg, ha játszadozik a tűzzel, és kockára teszi az életét egy ilyen küzdelemben. A 7. szakasz idei áldozata a francia Pierre Cherpin, akit egy hatalmas esés után találtak meg öntudatlan állapotban. Azonnal kórházba szállították, ahol megműtötték. Kómában volt ugyan, de az orvosok reménykedtek abban, hogy túléli. Később Franciaországba szerették volna szállítani, de még előtte elhunyt. Nyugodjék békében.

Dakar 2021 finish 02A navigációs hibák, az ismeretlen tájak, a homokos vagy épp sziklás terep és az ezekkel párosuló őrült tempó a jövőben is szedni fogja az áldozatokat. Ez szinte biztos. Szokták mondani, aki kurvának megy, azt….

Ez sajnos benne van a „pakliban”, de mindenki jobban örült volna, ha csak móka és kacagás a Dakar. Jövőre remélhetőleg ilyen tragédiákkal nem kell szembesülnünk, de az biztos, hogy nem lesz a 2022-es Dakar sem egy laza menet. Az idei tapasztalatokkal gazdagodva a célba ért, illetve a verseny során kiesett versenyzők újból rajthoz állhatnak, mert Dakar volt, van és lesz. Kb, mint a rockzene.

Dakar 2021 finish 04Dakar 2021 finish 01

Fotók: dakar.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük