EseményekHírekMotorverseny

Sebestyén Peti az 5. helyen végzett a Supersport-világbajnokság argentin futamán

Sebestyén Pesi Supersport világbajnokság ArgentinaHatalmas küzdelemben az 5. helyet szerezte meg vasárnap Sebestyén Peti, a Supersport világbajnokság egyetlen magyar résztvevője.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta számára nagyszerűen indult a hétvége Argentínában. Sebestyén Peti a 4. helyen zárta a pénteki szabadedzéseket a Supersport-világbajnokság argentin futamán. Az időmérő a tervek szerint alakult, Peti a harmadik sor közepéről, a 8. pozícióból várta a rajtot.

Jól kezdődött a szombati futam is. A magyar versenyzőnek a verseny alatt az ötödik helyig is sikerült feltörnie, majd végül a 7. pozícióban intették le.

„Eddig jól alakult a hétvége, örülök, hogy a Superpole-on tudtam segíteni a csapattársamat, de egyben én is jó rajtpozíciót szereztem. A start és a verseny eleje jól sikerült, sajnos félidőnél adódott némi technikai probléma és így pár pozíciót vesztettem, ahonnan már nehéz volt visszazárkózni. Holnapra remélem sikerül mindent megoldani és még jobb versenyt tudunk majd teljesíteni.”- összegzett a HUMDA pilótája.

Sebestyén Pesi Supersport világbajnokság Argentina
San Juan, Yamaha, Argentina, WSSP, Round 11, Peter Sebestyen

Ezután a vasárnapi nap is remekül alakult a magyar versenyző számára. Reggel a warm upon a 6. helyen nyitott, a versenyen pedig az 5. pozíciót szerezte meg. Peti egész hétvégén kiegyensúlyozott volt, végig közel tudott lenni az élmezőnyhöz és jó tempót motorozott. A mostani hétvége remek alap lehet majd az év utolsó megmérettetésére.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Nagyon örülök ennek az eredménynek, főleg azért, mert ezt nem a szerencsének köszönhetem, hanem egész hétvégén erősek voltunk végre. Kicsit sajnálom, hogy a futam második felében elment a tapadás, az utolsó körökben már csak a célba érésért küzdöttem és nem a jobb eredményért, de összességében jó volt versenyképesnek lenni. Most egy hónap pihenő következik, ahol úgy gondolom lesz idő kielemeznie a csapatnak a problémákat és felkészülni Indonéziára. Én mindent meg fogok tenni, hogy még ennél is jobb helyezést érjek el a szezon utolsó futamain.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A Superbike-világbajnokság záróhétvégéjét egy hónap múlva rendezik majd Indonéziában, ami az egész mezőny számára új pálya lesz majd.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük