CsajokMotoros csajok

Az érzés, mikor a vizsgabiztos gratulál, mindent megér! – Brigi története

brigi jogositvany 2

Szeretnem elmesélni a történetemet, hátha van valaki, aki hasonló megpróbáltatásokkal küzd, mint amilyeneken én átmentem és lehet, hogy csak egy kis lökés hiányzik neki ahhoz, hogy elérje az álmait.

Körülbelül 4 éve, nyár elején hazajött a párom a munkahelyéről és kijelentette, hogy ő motorozni szeretne, amit én ennyivel nyugtáztam: ,,te dolgod, csinálj, amit szeretnél”. És csinálta is, megszerezte az ,,A1’’-es jogsit. Az ezt követő évben mivel kinőtte a motorját és így a jogsiját is, jött az ,,A’’ kategória és egy nagyobb motor, plusz egy kijelentés ,,megyünk motoros ruházatot venni neked, mert téged is vinni foglak”.

Én, mint engedelmes asszonyka tele félelmekkel ugyan, de felültem mögé, miután tudomásomra hozta, hogy az első utunk egy kétnapos páros vezetéstechnikai tréningre fog vezetni. Zakatoltak bennem a kérdések: Mit fogok én ott csinálni? Odavaló leszek én egyáltalán? Milyen emberek lesznek? Akarom én ezt igazából? 37 évesen nem vagyok-e öreg bohócnak?

Mikor megérkeztünk, azonnal eloszlottak bennem a rossz érzések és két szenzációs napot töltöttünk el kivételes szervezők és profi oktatók társaságában, ahol minden apró részletet figyelembe vettek a szervezésnél. Mire elértünk a tréning végére és visszajelzést kértek tőlünk, magamon is meglepődve kibuggyant a számon: Jövőre találkozunk, és én magam leszek az egyik résztvevő.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez volt 2017 áprilisában.

Egyből ,,A” kategóriával kezdtem és azt az iskolát választottam, ahol a párom kitűnő képzést kapott. Sajnos egy másik oktatót kaptam, aki kijelentette, hogy ne is álmodjak róla, hogy sikerülni fog, mert nincs motoros előéletem és ennek megfelelően is viselkedett velem.

A foglalkozás abból állt, hogy néha kihívta a haverját röhögni rajtam, mennyire béna vagyok, illetve a kislányára vigyázott és játszott vele oktatás közben, hiszen a tanulók úgy jönnek oktatásra, hogy ők már motorosnak születtek és csak az óraszám kell, hogy meglegyen. Máskor felpattant a motorra és nagyképűen végigszáguldott a rutinpályán megmutatva: ,,látod így kellene csinálnod’’…

A megfordulásoknál folyamatosan eldőlt a motor, ennek ellenére jött a ,,jó hír”: jövő hét kedden vizsgázol… Így is lett, remegve de végigcsináltam és ugyan nem estem el, de felborítottam egy bóját, így sikertelen vizsgát tettem. Az oktató sajnálkozva végignézett rajtam és megkérdezte: biztos nem akarsz kategóriát váltani?

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Az érzés, mikor a vizsgabiztos gratulál, mindent megér! – Brigi története

  • Tóth F. Csaba

    Dobtam egy lájkot! Ügyes vagy! Balesetmentes sok-sok élményteli kilométert!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük