CsajokMotoros csajok

Az érzés, mikor a vizsgabiztos gratulál, mindent megér! – Brigi története

brigi jogositvany 1Hazaértem és nem tudtam abbahagyni a sírást, erősen azt fontolgattam, hogy abbahagyom, az én sorsom az, hogy csak utasként motorozzak, bármennyire is szeretnek motort vezetni.

Egyszer csak jött a párom és nyújtotta a telefont, a vonal másik végén az egyik oktató volt a vezetéstechnikai tréningről, aki lelket öntött belém és megnyugtatott, mindenki képes megtanulni motorozni és még véletlenül se adjam fel, ha motorozni akarok. Valakinek gyorsabban megy, valakinek lassabban, el kellene gondolkoznom rajta, hogy oktatót váltsak.

Felhívtam az iskolavezetőt, aki közölte velem, jobbnak látja, ha feladom az ,,A” kategóriát és inkább visszaváltok ,,A2’’-re, illetve felhívta a figyelmemet, hogy így is elég kárt tettem a motorban, egyik alkalommal mikor eldőlt a motor, letört a hátsó lábtartó, egy másik alkalommal pedig a kuplung görbült meg.

Bukócső persze nem volt az oktatómotoron. Kötelezni nem tudnak, hogy fizessem meg az általam okozott kárt, mondta, de az én lelkiismeretemre bízza a dolgot, a lelkiismeretem pedig azt mondta, mivel én okoztam a kárt, vállalom a felelősséget és kifizetem. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy az oktatója pártját fogja és lehetőséget sem adott rá, hogy elmondjam mi a baj.

Ezt követően elmentem egy magánoktatásra, ahol kitoltak nekem egy CB500-as motort, amin akkora bukócső volt, hogy egy kisgyerek mászókának használhatta volna és közöltek velem, ha elesek, csak egyre vigyázzak, arra hogy én ne sérüljek, ha a motor szétesne, ne aggódjak, összelapátolják és hoznak egy másikat.

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyivel könnyebben kezelem ezt a motort és véletlenül pont ebben az időszakban találtunk egy hasonló eladó gépet jó áron, gyönyörű állapotban, így megszületett a döntés: maradok az iskolánál, hiszen nem az oktatón fog múlni sikerül-e. Váltok kategóriát és megyek a saját motorommal vizsgázni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kérvényeztük a kategóriaváltást, tűkön ülve vártam az engedélyre és reménykedtem, hogy talán még a 2017-es szezon végén meglesz a vizsgám és 2018 tavaszán lóra ülhetek. Megszületett a döntés: nem válthatok kategóriát, mert egy sikertelen vizsgát már tettem, így a közlekedési hatóság nem engedélyez kategóriaváltást. Vagy folytatom az ,,A” kategóriát, vagy törlődik az eddig belefektetett pénz, energia és idő, beleértve a KRESZ-t is…

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Az érzés, mikor a vizsgabiztos gratulál, mindent megér! – Brigi története

  • Tóth F. Csaba

    Dobtam egy lájkot! Ügyes vagy! Balesetmentes sok-sok élményteli kilométert!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük