CsajokMotoros csajok

Az érzés, mikor a vizsgabiztos gratulál, mindent megér! – Brigi története

brigi jogositvany 3Teljes elszontyolodás közepette kaptam egy ismerőstől egy motoros oktató nevet, aki ,,kivételesen oktat és nincs nála lehetetlen”. Ekkor már 2017. október közepe volt. Felhívtam, elmeséltem neki szépítés nélkül, hogy milyen cipőben járok és a mondandóm végét ezzel fejeztem be: ,,szeretnék egy oktatót, aki megtanít motorozni”, mire ö: ,,akkor ne keressen tovább, megtalálta. Jövőre szezonkezdéskor varom a hívását.”.

Azt gondoltam, innen már simán vezet az út a júliusra tervezett nyári túrához, ahova én bizony saját motoron fogok gurulni. Valamit azonban nem vettem számításba. 2018. februárban kezdtem egy képzést a munkahelyem által, ami egész évben 200% teljesítést kívánt meg tőlem és szinte minden nap hajnalban keltem, este későn feküdtem és az összes szabadidőmet felemésztette a vizsgákra való felkészülés és a projektem kidolgozása.

Mindezek ellenére úgy döntöttem, valahogy bele kell férnie a jogsinak is, így tavasszal belevágtam. Szorgalmasan mentem, amikor tudtam, az oktató türelmesen hívta fel a hibáimra a figyelmemet és magyarázta a helyes motorkezelés titkait. Egy Honda Hornettel tanultam, mint az előző helyen, ráadásul volt hozzá egy másik ülés is, így leért róla teljesen a lábam, ami extra biztonságérzetet adott és a bukócső sem hiányzott róla. Egy hét múlva sikeres rutinvizsgát tettem.

Időközben a munkahelyi képzésben kezdett vészesen gyűlni a tanulnivaló és sűrűsödni a munka a projektemmel.

Elkezdődött a városi vezetés, a fókuszom sajnos nagyon sokszor nem ott volt, ahol lennie kellett volna. A gyakorlások alkalmával nem volt gond, de lehetett volna jobb is. A forgalmi vizsgákra teljesen ráparáztam, így három sikertelen vizsgával zártam a szezont. Ennek ellenére az oktatóm biztatott, fel sem merült, hogy esetleg ne folytassam, azt javasolta, egyelőre jegeljük a dolgokat és ha végeztem a munkahelyi képzéssel, újult erővel vágjak neki a 2019-es szezon elején.

Így is történt, március elején jeleztem felé, hogy lelkiekben készen állok és írasson ki vizsgára április harmadikára, előtte pedig szeretnek 2-3 napot gyakorolni. Erre a hétre szabit vettem ki, hogy véletlenül se zavarhasson be semmi.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Végre valahára sikeres forgalmi vizsgát tettem és remélem, minél hamarabb elkészül a jogosítványom.

Egyúttal üzennem azoknak a csajoknak, akik hasonló megpróbáltatásokkal küzdenek, illetve van ismerősük, aki épp a feladást fontolgatja, ne tegye! Az érzés, mikor a vizsgabiztos a vizsga végén gratulál és balesetmentes közlekedést kíván, mindent megér!

Széles utat és sok sok balesetmentes kilométert kívánok minden motoros társamnak!

Üdvözlettel: Brigi

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Az érzés, mikor a vizsgabiztos gratulál, mindent megér! – Brigi története

  • Tóth F. Csaba

    Dobtam egy lájkot! Ügyes vagy! Balesetmentes sok-sok élményteli kilométert!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük