MotorbemutatóMotorok

Ászok az Ace-ben – Eric Clapton Tribute Bike

penz ericclaptonbike028Harley-blokkos motorkerékpárok dübörgésének a hangja tölti meg a levegőt, V8-as autóktól rázkódik az aszfalt. Zselézett hajú motorosok üldögélnek lezserül az oldalsztenderen álló Triumph, Norton, és Breezer motorkerékpárjaik nyergében, szájuk sarkából cigi lóg – tisztára, mint egy hollywoodi filmben.

A valóság: 2006. szeptembere van, a londoni Ace Café előtt, ami minden idők legismertebb motoros kávézója. Tökéletes hely egy motorbemutatóhoz. Itt láthatja először a nagyközönség az osztrák Penz Custombikes legújabb alkotását, az „Eric Clapton Tribute“ motorkerékpárt, amelyet a híres művész előtti tisztelgésből hoztak létre.

Már délután van, az Ace tömve emberekkel és még a Stone Cold filmben láthatónál is sokkal több motorral. Minden egyes ülőhely foglalt. A színpad – akár egy stúdió – tele van hírességekkel. Itt van például Graham Fenton, a poplegenda, és együttese, valamint Damon Hill, a Forma 1-es pilóta is. Kell még valami más egy látványos bemutatóhoz?

Indulhat a parti

A wurlitzer a húrok közé csap, és Gene Vincent, a Stray Cats és természetesen Eric Clapton számait játsza, miközben a motor új tulajdonosa belép a bárba. Nehéz őt visszatartani, hogy ne kukkantson a lepel alá idő előtt – hiába, a türelem nem az „egyszázalékosok” fő erénye. De szerencsére Anita és Peter teszik a dolgukat.

Este nyolcat üt az óra, az Ace Café elképzelhetetlenül tömve van, és valamivel több mint 200 Harley parkol előtte végig az északi körúton. Itt az idő, hogy a titokról lekerüljön a lepel. Az új tulaj, Martin, aki amúgy egyáltalán nem iszik alkoholt, már lenyugodott egy-két kupicától, így a bemutató el is kezdődhet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A nagy rock klasszikus, Erick Clapton muzsikájának hangjaira egy modell körbetáncolja a motort, miközben egyre többet fed fel a hosszú villás chopperből. Felbukkannak az Eric Calpton karrierjének állomásait bemutató képek. Ez az a pillanat, amikor az amúgy nyugodt és kiszámítható tulajdonos elveszti ítélőképességét, és két méter magasról a térdeire zuhan, hogy közelebbről is láthassa újszülött gyermekét.

De a meglepetéseknek ezzel még nem értek véget. Ahogy a tömeg oszlani kezd, felbukkan Martin néhány régi haverja Ausztriából, és még a szülei is beugranak a bulira. Ideje felvenni a napszemüveget… A jelenet leírhatatlan: mindenki elsőként akarja megnézni a motort élőben, és persze mindenki igyekszik készíteni egy fotót a motorról a modellel. A színpad majdnem leszakad.

A színpadot, majd Martint is felszabadítják, és Peter Penzenstadler átadja a motor kulcsát az új tulajnak, aki nem kevesebb, mint három évig gyűjtötte a pénzt erre a járgányra. A motor egyetlen gombnyomásra tűzbe jön, és a BSL-Penz kipufogórendszer olyan zajt csap, hogy bármelyik ’76-os Punk Rock banda megirigyelhetné.

Még az Ace café tulajdonosa, Marc Wilsmore – aki maga is egy élő legenda – időt szakított rá, hogy részt vegyen a látványos prezentáción. Mindvégig jelentőségteljesen bólogatott, majd az utolsó áldást is tőle kapta a tulajdonos: „It is real Rock`n Roll“! – mondta. Az angol törvényeknek köszönhetően tizenegykor takarodót fújnak a szervezők, de még így is csaknem éjfél lesz, mire mindenki elhagyja a helyiséget. Hogy visszatérjünk a régi szép idők emlékéhez, eljött az ideje egy kis illegális versenyzésnek…

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük