HírekMotorbemutatóMotorok

A világ legnagyobb motorkerékpárja semmire sem jó, de legalább környezetszennyező – VIDEÓVAL

A világ legnagyobb motorkerékpárjaA világon sok ember odavan a világ legnagyobb dolgaiért. Legyen szó a világ legnagyobb pizzájáról vagy a világ legnagyobb gumiszalag-gömbjéről. Ezeknek a dolgoknak semmi értelme és mégis léteznek. Ugyanez a helyzet a világ legnagyobb motorkerékpárjával is.

A Tower Trike igazából teljes mértékben ellenkezik a motorkerékpár definíciójával. Eleve négy kereke van, bár az elülső kettő nagyon közel van egymáshoz.

A Tower Trike 1491.4 Newtonméter nyomatékkal rendelkezik egy kétütemű, tuningolt motorblokkal. Míg prototípus kb. 84 mérföld/órára korlátozódik, a sorozatgyártott verziót már 100 mérföld/órás sebesség elérésére tervezik. Igen, jól értetted, a gyártó Gesto célja, hogy ebből a járműből többet is eladjon, uszkve 90 000 dollárért (kb. 27 millió forintért).

Az egész őrület mögött Jim Gesto áll, aki annyira belefáradt abba, hogy folyamatosan figyelmen kívül hagyták az autósok, amikor motorkerékpárral közlekedett, hogy úgy döntött, épít valami olyan félelmeteset, hogy senki nem meri majd többé letolni az útról.

Más motorosok azt a taktikát választják, hogy elmennek egy vezetéstechnikai tréningre és figyelemfelkeltő öltözéket vesznek fel motorra, hogy észrevegyék őket. Sokan megelégszenek a hangos kipufogóval is, és már az is sokat segít. Jim Gesto nem állt itt meg.

A valaha volt legnagyobb hengerűrtartalmú kéthengeres boxermotor

A végeredmény úgy néz ki, mint egy kamion és egy motorkerékpár szerelemgyereke. Igazi amerikai hülyeség. Lehet utálni és lehet szeretni. Végülis megértem, ha valaki szeretne egy ilyet… de minek? Bár állítólag még szlalomozni is lehet vele.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Forrás: Jalopnik

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “A világ legnagyobb motorkerékpárja semmire sem jó, de legalább környezetszennyező – VIDEÓVAL

  • Tóth F. Csaba

    Ez tényleg nagy baromság. És tényleg tipikus.
    Valamikor, több, mint 3 évtizede olvastam egy amerikai motorépítőről. Tipikus hosszú haj-szakáll-kockás ing-farmer kombó. Na ő a világ legKISEBB működő motorjait építette, és közlekedett is velük. Elvesztek alatta a vasak, amiből egy átlagos konyhaasztalon 4-5 db is elfért, és volt belőle V2-es is. Na annak sokkal több értelmét látom. A kicsi szép! (Ezt most nem a saját apropómból mondom 😉 ) Sok videót lerántottam mini chopperekről, nagyon tetszenek, én is most ilyeneket építek, Romet Pony-ból, Babettából, Simsonból, Jawa Mustangból. Akinek van egy csöpp esze, az takarékos mindennel. A motorjával is. Ésszerű legyen és könnyen kezelhető, az olyan emberdimenziójú. Nekem ez a filozófiám, és a cikkben megjelenített megalomán baromságok egyáltalán nem tetszenek.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük