KiemeltMotorokMotorozás

Harley-Davidson tanulmányt készített a nők és a motorkerékpárok kapcsolatáról

Egy, a Harley-Davidson által támogatott, a nőkről és a motorkerékpárokról szóló tanulmány szerint azok a nők, akik motoroznak, lényegesen boldogabbak, magabiztosabbak és teljesebbek, mint azok, akik nem motoroznak. Rád is igaz ez?

Freud azt kérdezte: “Mit akar a nő?”. A Harley-Davidson tudja a választ. A nő motorkerékpárt akar. Ez az eredménye a női motorosok és nem motorosok körében végzett tanulmánynak, amelyet a wisconsini székhelyű motorgyártó megrendelésére készítettek.

A tanulmány szerint a női motorosok kétszer nagyobb valószínűséggel érezték magukat “magabiztosnak”, mint nem motorozó társaik, és kétszer nagyobb valószínűséggel érezték magukat “rendkívül elégedettnek” a megjelenésükkel.

A motoros nők több mint fele azt mondta, hogy a kétkerekű élménytől “szabadnak” és “függetlennek” érzi magát, és bár valamivel kevesebben mondták, hogy “általában jól érzik magukat” a humorérzékükkel és az intelligenciájukkal kapcsolatban, majdnem kétszer nagyobb valószínűséggel mondták, hogy “általában jól érzik magukat” a szexuális vonzerejükkel kapcsolatban.

A Harley-Davidson női marketing igazgatója, Claudia Garber egyike ezeknek a női motorosoknak. Hat évvel ezelőtt egy Harley Nightster megvásárlásával kezdte el a motorozást, majd később Fat Boy-ra váltott.

“Ez a szabadságról szól” – mondja a kétgyermekes, házasságban élő anya. – “Amikor olyan dolgokat csinálsz, amit szeretnél, magadért, és magabiztosnak érzed magad, az az életed minden területére kihat, beleértve azt is, hogy hogyan érzed magad. Jobban érzed magad a bőrödben.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egyre több nő motorozik a világ minden részén. A Motorcycle Industry Council 2012-es tanulmánya szerint az amerikai motorosok 12%-a nő, ez a szám 2009-ben még csak 10,5% volt.

A veterán motoros és motoros újságíró Susanna Schick az új tanulmány eredményeit egybehangzónak találta saját tapasztalataival.

“Azért motorozom, mert szükségem van a szabadságra” – mondta. “Amikor autót vezetek, úgy érzem magam, mint egy ketrecbe zárt vadállat, aki csapdába esett, és arra kényszerül, hogy mindenki más korlátai között éljen.”

A Kelton Global piackutató cég által készített tanulmány, amelyben 1013 motorost és 1016 nem motorost kérdeztek meg, ezt látszik alátámasztani. Az eredmények szerint a női motorosok boldogabbak a karrierjükben, boldogabbak a barátságaikban, boldogabbak az otthoni életükkel, és kétszer nagyobb valószínűséggel “rendkívül elégedettek” a szexuális életükkel.

“Nőként egy férfias sportban egy csomó férfival találkozom, akik elmondják, mennyire buknak a motoros csajokra” – mondta mondta Schick. – “Aztán hazamennek a barátnőjükhöz vagy feleségükhöz, aki nem motorozik, és aki végül teljesen lebeszéli őket a motorozásról. Szóval van egy igazi szakadék a bókok és a valóság között, amiket kapok. Az, hogy a feleannyi idős, profi versenyzők flörtölnek velem, táplálja az egómat, de nem a lelkemet.”

Bármit is tapasztalnak, a női motorosok számának növekedése a Harley-nak kedvez. A vállalat több motorkerékpárt ad el nőknek, mint az összes versenytársuk együttvéve, mondja Garber.

[wpdiscuz-feedback id=”bxdzx5b6z7″ question=”Te mit szólsz a taulmány eredményéhez? Te is magabiztosabb vagy a motorozástól? ” opened=”0″][/wpdiscuz-feedback]

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük