HírekMotorokMotorozás

Egy motoros túrázó influencert bántalmaztak Indiában

A brazil állampolgárságú Vicente és Fernanda házaspár motorral járja a világot, és a közösségi médián keresztül osztanak meg friss híreket követőiknek. A pár azonban nemrég azt állította, hogy Indiában súlyos bántalmazás áldozatai lettek, Fernandát 7 férfi erőszakolta meg, a férjét pedig alaposan helyben hagyták.

Az eset még március 1-én, pénteken történt, Dumka körzetében, Jharkhandban. A pár Nepálba tartó útjukon állt meg éjszakára, mikor megtámadták őket, Vincentét, aki vélhetőleg feleségét védte, alaposan összeverték, Fernandát pedig mind a hét férfi megerőszakolta.

Az instagramon megosztott videóban (amit azóta már eltávolítottak) Fernanda elmondta, hogy ki is rabolták őket, bár nem sok mindent vittek el, amiből arra következtettek, hogy a támadók célja kifejezetten az erőszak volt.

A rendőrség hamarosan három férfit vett őrizetbe az utazási influencer csoportos megerőszakolásával kapcsolatban, és a másik négy személyt is azonosították.

A közösségi médiában megosztott videójukat a támadás után a kórházban vették fel.

@pervitinenthusiast

This Brazilian couple were on a motorcycle trip to India , faced a Highly disturbing incident with the woman alleging that she was 🍇'd by 7 men in Jharkhand ( India )

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
♬ original sound – Germanic Heathen

A videóban a következőt mondják:

“Olyan dolog történt velünk, amit senkinek sem kívánnánk, hét férfi megerőszakolt, megvertek és kiraboltak, bár nem sok mindent, mert amit akartak, az az volt, hogy megerőszakoljanak. A kórházban vagyunk a rendőrséggel, ez ma este történt itt Indiában.”

Az első videójuk után hatalmas nemzetközi figyelmet kaptak és a poszt alatt rengeteg hasonló történetet osztottak meg a követőik. Igaz, hogy a támadásró szóló videó már nincs fent Fernanda Instagram oldalán, a többi posztja alatt továbbra is a támadással kapcsolatos üzeneteket kap, és sokan írják, hogy India nagyon veszélyes ország, főleg a nők számáára.

Az elős videót követően a páros közzétette a következő videót, amelyben elmagyarázzák, hogyan halad a rendőrség a nyomozással. Megköszönték mindazoknak, akik támogató üzeneteket küldtek, és kitértek az Indiával kapcsolatos negatív megjegyzésekre is.

“Ez a videó azért van, hogy tudassuk az emberekkel, hogy jobban vagyunk, élünk, és köszönjük mindenkinek a támogatást, amit kapunk. A rendőrség mindent megtesz, hogy elkapja őket, már három fogoly van, és biztosan hamarosan a többieket is elkapják. Már tudják, hogy kik ők, és a többiek között vannak, akik elmenekültek.”

“Ne higgyétek, hogy India ilyen, mert ez nem igaz. India egy olyan ország, ahol sok jó ember él. Nagyszerű ország, amit érdemes meglátogatni, mint minden országnak, vannak jó és rossz dolgai is.”

Pitamber Singh Kherwar dumkai rendőrfelügyelő a sajtónak ezt nyilatkozta:

“A pár angol és spanyol keveréknyelven beszélt, így a járőröző csapat kezdetben nem értette őket. De láthatóan sérültnek tűntek, ezért kezelésre vitték őket”.

Hozzátette: “A másik négy vádlottat már azonosították, a házkutatások folyamatban vannak. Hamarosan elkapjuk őket.”

A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy támogatásukkal kapcsolatban állnak Vicentével és Fernandával.

A történet tanulsága számomra az, hogy még az sem elég biztosíték egy nő számára, ha egy férfi kísérője van, mert vannak a világnak olyan helyei, ahol egy nő még így is nagy veszélyben van. Csoportos támadás esetén még a férje sem tudja megvédeni.

Remélem Fernanda minél hamarabb kiheveri a támadás következményeit, és hogy a tűmadók elnyerik méltó büntetésüket.

Te elindulnál egyedül a világ másik felére motoros túrára? [wpdiscuz-feedback id=”bd9iw9abst” question=”Te elindulnál egyedül a világ másik felére motoros túrára? ” opened=”0″][/wpdiscuz-feedback]<br>

Forrás, képek: Instagram

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük