EseményekHírekMotoros találkozó

A Can-Am is ott lesz idén a Felnémeti Gyermeknapon és Majálison

A megszokott programok, és a felhőtlen jókedv mellett, idén néhány különleges látványossággal is készül, elsősorban gyermekeknek, de természetesen igény esetén a családok felnőtt tagjainak is, a a Felnémeti Gyermeknap és Majális szervezőgárdája május 18-án, szombaton – tudtuk meg Bódi Zsolttól a városrész önkormányzati képvisleőjétől.

A képviselő elmondta: ebből az alkalomból, a fenntarthatóság, és a környezet védelme jegyében a Felnémet alapításó óta eltelt évekkel megegyező számú, 762 darab télizöld fagyalt ültetnek majd el a városrészben, hogy folytassák azt a folyamatot, amelynek jegyében Felnémetet szeretnék megőrizni egy zöld, élhető településként.

“Velünk lesz majd Farkas Pál, kertészmérnök, ökológus is, akitől ebből az alkalomból mindenfajta kertészeti kérdésben lehet majd hasznos tanácsokat kapni” – fogalmazott a képviselő.

Bódi Zsolt elmondta: a felnémeti lokálpatrióta önkéntesekkel együtt arra törekedtek, hogy különleges, látványos, de a fiatalok számára hasznos ismereteket is közvetítő látványosságokkal is kedveskedjenek idén. Példaként említette, hogy vendégül látják Hajdú Tamás rendőr törzszászlóst, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály Hajdú Tamás mesterkiképzőjét, természetesen kutyájával együtt. Ő nem csak a rendőrkutyákról, és azok kiképzéséről mesél majd, de azokról a különleges kutyás biztosítási munkáiról, amelyek keretében sporteseményeken, koncerteken kellett gyakran extrém helyzetekben is biztosítani a nyugalmat és biztonságot.

Tórzszászlós úr azt ígérte, érdeklődés esetén néhány eddigi nem ismert kulisszatitkot is elárul majd a magyar rendőrkutyák példaképének számító “Kántor”-ról készült filmsorozat készítésének körülményeiről.

Bódi Zsolt elmondta: miután felvetette, hogy Felnémet hagyományait követve érdemes lenne újjászervezni az egykori népszerű és sikeres autómodellező életet, az utóbbi időben rengetegen megkeresték és bíztatták erre. Kiderült: sok felnémeti, és Eger más részén élő fiatal, meg persze idősebbek is érdeklődnek e különleges, Magyarországon – és Felnémeten – óriási hagyományokkal rendelkező sikersportág iránt, amely egyúttal nagyszerű közösségi program, de sok országban a gyermekek technikai intelligenciájának a fejlesztésére is használják.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezért elhívom Fally György sokszoros magyar bajnok autómodell versenyzőt, a világ egyik legjobb RC off road pilótáját, aki nem csak saját versenyautójával tart majd bemutatót az egykori legendás felnémeti gyorsasági modellautó pályánál, de magával hoz egy “edzőautót” is, amit a gyermekek egy “rc modellautó tehetségkutató” keretében ki is próbálhatnak.

“Ha kiderül, hogy valóban komoly az érdeklődés az rc autómodellezés iránt, akkor még idén újjáalakítjuk a felnémeti rc modellautó egyesületet és szeretnénk tiszteletbeli alapító tagként Fally Györgyöt is felkérni arra, hogy mentorálja majd a szakmai munkát” – fogalmazott Bódi Zsolt, hozzátéve: természetesen a mai kor követelményeihez igazodva, csak és kizárólag a hang és levegőszennyezéstől mentes, elektromos rc autókat fogják itt majd használni.

Szintén különleges látványosságnak ígérkezik az egri kötődésekkel is rendelkező Jet Power Hungary Kft. bemutatója: ők a legendás Can-Am quadok és homofutók, valamint a Sea-Doo jet-ski-k hazai forgalmazói, és a Tiszai valamint a Dunai Vízirendészet kizárólagos jet-ski járműszállító. A cég vezetője Gerencsér Olivér, aki nem mellesleg a világ legfiatalabb jet-ski világbajnoka, munkatársaival együtt elhozza cégük csúcsmodelljeit, amelyekben egy üléspróbát is tehetnek majd a gyermekek – és akit érdekel, műszaki érdekességeket is megtudhatnak majd a kaland filmekből és a Párizs-Dakar Rallykról ismert, többszáz lóerős különleges homokfutókról.

Mivel több felnémeti állatvédő is tagja a Szurkolók az állatokért csapatának, ők is egy gyermekeknek szóló kutyás állatvédelmi előadással készülnek majd, ahol az is kiderül majd: a rettegett harci kutyákként beállított amstaff fajták szakszerű, és szeretetteljes nevelés esetén a család legjobb barátai, a kisgyermekek játszótársai, védelmezői lehetnek.

Nem először jönnek majd felnémetre a Magyar Dodge-Ram-Chrysler Múzeum alapítói, köztük Ferencz Zsolt autótörténész, gépészmérnök-tanár, aki az idén 110 éves Dodge, valamint a jövőre 100 éves Chrysler és a legendás RAM márka újjászületése kapcsán, mesél majd az amerikai autók különleges világáról, természetesen néhány általa hozott különleges amerikai autó felnyitott motorháza mellett.

De ha már autótörténet, nem csak a távoli Amerikából, de a közeli Kápolnáról is érkeznek vendégek: A MEGÉRTE, vagyis a Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület tagjai, köztük korelnökük, Minkó Mihály és Szalóki Péter mezőgazdasági gépész, valamint Bodó Zoltán és Bodó Áron várhatóan két különleges, közel száz éves járművel érkeznek majd: egy Hoffer és egy Lanz Bulldog traktorral, amelyek beindítása, és szívveréshez hasonló pöfékelése, még azokat is megihleti, akik nem tartoznak a gépek rajongói köze. Természetesen ezeken a járműveken is tehetnek majd üléspróbát a gyermekek, hiszen fontosnak tartjuk, hogy megismerjék őseink legendás mezőgazdasági járműveit.

Bódi Zsolt hozzátette: végül, de nem utolsó sorban egy 11 éves kisfiút – és persze szüleit – is meghívta a Felnémet Gyermeknapra és majálisra: Gilyén Krisztián, fiatal kora ellenére Európa bajnok, és sokszoros futamgyőztes az autós szimulátor versenyzésben, célja pedig az, hogy az egyrenépszerűbb virtuális autósportban egyszer a világ legjobbjai között képviselje hazáját, Magyarországot. Ő a tervek szerint arról is mesél majd, milyen készségek, felszerelés és milyen fajta edzésmunka szükséges ahhoz, hogy egy hozzá hasonló korú kisfiú profi versenyzőként is helytálljon az esportban – ami itt Felnémeten is egyre népszerűbb a gyermekek körében.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük