HírekMotorokMotorozás

A gyalogosokra és a kerékpárosokra fókuszálnak: PVMBB elnökségi ülés

Március elején megtartotta évértékelő értekezletét a Pest Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság. A tavalyi baleseti statisztikák alapján idén a legnagyobb hangsúlyt a gyalogos és a kerékpáros balesetek megelőzésére fektetik majd.

Az elnökségi ülést idén is a rendőrség Teve utcai székházában tartották meg az elnökségi tagok jelenlétében. A beszámolón a bizottság 2023-as tevékenységei mellett a tavalyi év baleseti stisztikáját is ismertették.

A statisztikákból kiderült, hogy Pest Vármegye ismét az országos átlag (7,058%) felett teljesített az ittasan okozott balesetek számában, ami az összes okozott baleset 9,17%-át tette ki tavaly.

A személyi sérüléssel járó balesetek közül 58 volt hallálos kimenetelű. A balesetek okozói között 84 volt a motorkerékpáros és 46 a segédmotorkerékpáros, 115 kerékpáros és 58 gyalogos is volt az okozók között. Utóbbiak közül 17 gyalogos és 5 kerékpáros baleset volt halláos kimenetelű.

A személyi sérüléssel járó balesetek főbb okai a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, valamint a kanyarodás szabályainak megszegése voltak.

pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 12 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 7 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 8 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 4 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 11 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 1 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 5 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 9 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 6 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 10 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 2 pvmbb elnoksegi ules 2024 marcius 6 3

Ezeknek a statisztikáknak a figyelembevételével az idei évben a bizottság balesetmegelőzési tevékenységét alegveszélyesebb közúti tragédiák létrejöttében meghatározó szerepet játszó jgsértő magatartásokra irányítja, így a fentiek mellet még a vasúti átjárókban történő közlekedés szabályainak megtartására is különös fuigyelmet fordítanak majd.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az idei évben a legvédtelenebb közlekedők, így a gyalogosok és a kerékpárosok baleseteinek megelőzésére fókuszálnak különböző programokkal.

A 2024-es programok tervezését valamelyest felforgatta, hogy a Hungaroringen felújítási munkálatok zajlanak, de ennek ellenére ígéretet kaptunk,hogy a 18. Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából rendezett ingyenes vezetéstechnikai tréning – habár lehetséges, hogy módosított helyszínen – meg lesz tartva.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük