Hírek

Talpraállhat a motorpiac

altLassan, de biztosan újra erőre kaphat a motorkerékpár piac. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) statisztikát készített az év első nyolc hónapjáról, aminek alapja a forgalomba helyezett új gépjárművek száma volt. A személyautók és nagyhaszon járművek piaca erősödött, a kishaszon járművek piaca pedig stagnál. Mindhárom esetben főleg céges vásárlásokról beszélhetünk.

A motorpiac gyengén kezdte az évet, majd augusztusban jelentős, 7 %-os növekedést mutatott. Sajnos még ez sem volt elég ahhoz, hogy túlszárnyalja a 2011 első nyolc hónapjában mért adatokat, sőt, összehasonlítva a tavalyi évvel, 8 %-os visszaesést mutat a piac.

Az MGE szakemberei és a kereskedők is a B125-ben látják a megoldást olyannyira, hogy a Totalbike segítségével intenzív marketingbe kezdtek. Céljuk, hogy az olvasók minél többet tudjanak meg erről az új kategóriáról, és a nekik ajánlott új motorokról illetve robogókról.

2012 2011 Különbség
Augusztus 165 db 154 db 11 db  7.1%
Január – Augusztus 1460 db 1581 db -121 db -7.7 %

Forrás: DataHouse

Az egyesület emellett elszánt harcot folytat a feketegazdaság ellen. Céljuk, hogy probléma esetén egyre többen forduljanak legálisan működő szervizekhez: „Fontos üzenetünk azok felé, akik előszeretettel javíttatják autójukat számla nélkül, hogy ezzel saját érdekeik ellen tesznek, veszélyeztetik saját, utasaik és a többi közlekedő testi épségét, életét, és mivel számla nélkül nincs garanciájuk az elvégzett javításra és ezért a beépített alkatrészekre a javítási hiba okozta balesetekből eredő minden felelősség a gépjármű tulajdonosát, üzemeltetőjét terheli.” – írják közleményükben.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük