fbpx
Hírek

Mit csinálnak a motoros lányok télen?

Mit csinálnak a motoros lányok télen?Lassan végleg vége a szezonnak. Bár sokan egész évben készenlétben tartják a vasparipát, a korai sötétedés, a hideg és az átalakuló napirend nem igazán kedvez a motorozásnak. Mit tehet ilyenkor az ember lánya? Kénytelen valamilyen új hobbi után nézni, amivel egy kicsit enyhítheti a kanyarok, a benzinszag és a végtelen gurulások hiányát.

Edit és az online kaszinó

Edit 28 éves marketing manager. A 190 centis lány nem csak a Honda Transalp nyergében feltűnő jelenség. Szép alakjával, hosszú hajával akkor is vonzza a tekintet, ha éppen téli üzemmódba kapcsol. A hideg évszakban általában úgy használja ki, hogy sorra látogatja azokat a partykat, amiket nyáron inkább kihagy, hogy az alkoholfogyasztás miatt ne kelljen leszállnia a nyeregből. Idén kevesebb a buli, így egy legalább ugyanilyen hangulatos, de jóval csendesebb műfajra váltott.

A Poker online nem csak az izgalmat és a társasági élményt pótolja a számára, de az elmét is edzi. “A kártya megtanított előre gondolkodni és stratégiát alkotni. Szeretek játszani, mert a külföldi kaszinókban a nyelvtudásom is edződik. Nem sok pénzt teszek kockára, de mindig remekül szórakozom.”

Edit azt meséli, hogy az online játék egyáltalán nem olyan magányos tevékenység, mint aminek tűnik. Az online pókeres közösség nagyon összetartó, sokszor beszélgetnek egymással a játékon kívül, magánéleti kérdésekről is.

Judith és a lovaglás

A 32 éves Judith Angliából származik. Télen a Lódarazsat, a 600 köbcentis Honda Hornetet valódi paripára cseréli. 12 éves kora óta lovagol telente. “Ilyenkor egyszerűen könnyebb lovat találni. Télen sokan nem szeretik látogatni a lovakat, a lovas iskolákban is minimális a forgalom. Én viszont imádom, hogy nyeregben lehetek a zimankóban és a lovak is hálásak ezért.”

A lovak mozgatása télen állatnak és embernek is komoly feladat. Judith azt mondja, a két hobbija valahol összeér. A lovaglás a tavaszi gurulások idején meghálálja magát, sokkal könnyebb visszaszokni kétkerékre. Egyszerűbb az egyensúlyozás, kevésbé fáj a derék és nem viselik meg a hasizmokat sem a kilométerek. “A lovardában télen a tavaszi motoros felszerelést is tudom hasznosítani. Vese- és gerincvédőben ülök a nyeregbe.” – magyarázza lelkesen a Hornet pilótája.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Robogó helyett kirakós – Eszter

Eszter csak a legzordabb időben teszi félre 125 köbcentis nagyrobogóját. A fiatal tanárnő munkába járáshoz is használja a motort és csak a legvadabb időben vált tömegközlekedésre. Azt mondja, fontos, hogy a tanítványainak is példát mutasson: felelősségteljesen és odafigyelve, megfelelő védőöltözetben közlekedik és nem vállal felesleges kockázatot.

Mit csinálnak a motoros lányok télen?Eszter hobbija a kirakós játék. “Fogok egy pohár – szigorúan csak ennyi – finom bort, és a párommal nekilátunk a kirakósnak. Az egész napos szellemi munka után jól esik, hogy ez a feladat kreatív, de azért nem megerőltető. Az eredmény pedig garantált.”

Eszter kedvencei a klasszikus kirakós játékok, de nagy sikert aratott a tavaly karácsonyra kapott chopperes 3D puzzle is. A lézervágott fa lapokból álló motor most a tanító néni éjjeliszekrényét díszíti.

Arra a kérdésre, hogyan készülnek a jó időre és a nyárra, a lányok szinte egymás szavába vágva azt válaszolják: minél előbb szeretnének visszaülni a motorra és ügyelnek rá, hogy fokozatosan, de már az első adandó napokon vissza illeszkedjenek a forgalomba.

Bár a vasparipák pihennek, a napok telhetnek izgalmasan, aktívan vagy éppen kényelmesen. A téli szezonnak motor nélkül sem kell unalmasnak lennie.

 

Fotó: Pixabay

5 2 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2020 december 2. 08:36

Nekem télen egy csomó kötelező továbbképzés van, és ilyenkor csinálom azt is, amire kora tavasztól késő őszig nincs idő. Oktatási segédanyagokat szerkesztek, könyvet írok, filmeket nézek, és nem utolsósorban, a titkos műhelyemben motorokat építek. Tavasztól őszig használni kell, nem akkor kell építeni! Az idei tél eleje ugyan elég húzósra sikerült, de lesz ez még így se. Sajnos pár éve nemcsak télen kényszerülök mellőzni a motorozást, így motoros videók nézésével próbálom pótolni a pótolhatatlant. Kevesebbe kerül, és mivel elővigyázatosságból más is meg van nyitva a gépen, és néha sikerül időben átkattintani, a balhé is kevesebb…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x