CsajokTetkó a csajokon

A tetováltaknak fémszennyezettek a nyirokcsomói

tetovalo tuEgy tanulmány szerint, a tetoválással rendelkezők hónalji-, ágyéki- és nyaki nyirokcsomóiban fémszennyeződéseket fedeztek fel. Azt is megállapították, hogy nem a festékekből, hanem a tűkből származnak.

A Particle and Fibre Toxicology Journal című szakfolyóiratban jelent meg nemrégiben egy tanulmány, amely azt taglalja, hogy a tetovált emberek nyirokcsomóiban fémszennyeződések találhatóak.

Mégpedig, a tetováló pisztoly tűjéből kerülnek a testbe. A kutatók olyan elhunytakat vizsgáltak, akik tetoválással rendelkeznek, illetve olyanokat is, akik nem.

Ekkor jött a felismerés, miszerint a tetováltak nyirokcsomóiban vas-, króm-, és nikkelszemcsék vannak, s az átmérőjük az 50 nanométertől egészen 2 mikrométerig terjed.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nagyon parányiak ugyan, de azért vigyázni kell velük, mert toxikus anyagokkal szennyezhetik a szervezetet.

Ines Schreiver, az egyik szerző elmondta, számukra az volt a legmeglepőbb, hogy nem a festékek a hibásak, hiszen körülbelül 50 fajta festékmintát néztek át, viszont egyikben sem találtak fémrészecskéket. Amikor elemezték a tűket, jött a „heuréka-pillanat”.

Azt persze nem mondhatjuk, hogy a festékek patyolattiszták, mert a piros, kék, zöld festékekben titán-dioxid található.

A felfedezés, ahonnan kiindultunk, magyarázatul szolgálhat arra, hogy bizonyos delikvenseknél miért lép fel allergiás reakció, miután varratja magát.

Az, hogy hosszú távon milyen következményekkel jár a nyirokcsomók fémszennyezettsége, további kutatásokat igényel – olvasható a tanulmányban.

Forrás: origo.hu
Fotó: NewsInferno

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük