fbpx

Ért már negatív diszkrimináció a kinézeted miatt?

tattoo girlSzínes haj, tetoválás, piercing – azt hinnénk, mára már természetessé vált a látványuk, de azért még az „extrém kinézetű” emberek közé tartoznak, akik ezen változtatásoknak hódolnak. De akadályoz bármelyik testmódosítás a munkánkban?

Az elmúlt hetekben két olyan cikket is olvastam arról, hogy két hölgyet pontosan emiatt szóltak meg mások.

Mary Walls Penney Nyugat-Virginiában él és dolgozik ápolónőként. Bizony, ezzel a szivárványszínű hajzuhataggal!

Gyönyörű, életvidám csajnak tűnik, aki még fel is dobja a betegeket nem mindennapi kinézetével – kicsit figyelemelterelés, mert ha meglátja az ember, pár pillanatra biztosan elfelejti a baját…

A boltban vásárló Mary-t az eladó alázta meg, amikor azt mondta neki, hogy nem érti, miért engedik betegek közé ilyen külsővel.

Mary az interneten vágott vissza egy nyílt levélben, melyben leírta, hogy „… a tetovált karjai még sosem akadályozták meg abban, hogy fogja azoknak az Alzheimer-betegeknek a kezét, akik az állapotuknál fogva már semmire sem emlékeznek.

A fülpiercingjei sem hátráltatták soha abban, hogy meghallja a betegei számára kedves történteket, és a nyelvpiercingjei sem nehezítették meg, hogy megnyugtassa a friss pácienseket és hozzátartozóikat.” NLCafé

A másik eset pedig Victoria Thomson, akit a Subway utasított el az állásinterjún, s a lány megtudta, tetoválásai álltak a dolog hátterében, hiszen abszolút korlátozzák abban, hogy szendvicseket gyártson.

Tényleg megdöbbentő, hogy emberek képesek mást megszólni a szemébe nézve a külseje miatt, megkérdőjelezve ezzel az illető egész lényét, hiszen nem is ismerik, nem tudják, miért van rajta éppen az a minta, miért ilyen színű a haja, és így tovább.

Mondhatnám azt, hogy szóljunk meg mindenkit, akin nincs tetoválás, piercing, mert hogy gondolja ezt?!

… és te hogy gondolod…?

Képünk illusztráció: thetattoohut.com

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE Budapest Média Intézetében Kommunikáció és PR szakon, diplomamunkámat a Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook Hozzászólások