HírekMotorbemutatóMotorok

A Portugáliában épített Dax Furiosa nyerte a 2023-as Honda Customs versenyt

Honda Dax Furiosa Honda Custom minibike-ok a Wheels and Waves fesztiválon 2023A portugál Tamara Alves és a szintén portugál Art On Wheels Garage által megalkotott Dax Furiosa vívta ki az elsőséget az idei Honda Customs motorépítő-versenyen.

Az ámulatba ejtő, egyedi minimotor a 15 924 szavazat 34%-át szerezte meg a másik hattal szemben a Honda Customs honlapján. Ezzel a Furiosa olyan győztes elődök nyomdokába lépett, mint az olasz Motocicli Audaci műhely által átalakított Rebel Maanboard-ja, vagy a portugál Mototrofa Honda-kereskedés CB650R átdolgozása, mely a Fenix nevet kapta, valamint a svájci Brivemo Motos Honda-kereskedés „CB1000R Africa Four”-ja.

A Furiosát a posztapokaliptikus világot megjelenítő mozifilmek inspirálták, s nem csak az összhatás álomszerű, a részletek is magukért beszélnek – a bütykös gumi, a farkasmotívum, a sok graffiti, a drótketrecbe zárt kipufogó és a szakadozott bőr alól kibukkanó skótmintás üléskárpit egyaránt magára vonzza a tekintetet.

Igazán elegáns és kecses a Manjushage fantázianévvel illetett Monkey-t @Lanaarts23 és Maximilian Zech motorépítő jegyezi. Zech motorkerékpár-szerelőként dolgozik a Honda frankfurti márkakereskedésében, letisztult paripájuk másodikként, 29%-kal zárta a versenyt.

Honda Dax Furiosa Honda Custom minibike-ok a Wheels and Waves fesztiválon 2023

A café racer stílus inspirálta kormány, a Yoshimura kipufogódob és a hátsó rugóstagok külső tartálya a megjelenésre, valamint a kezelhetőségre is jó hatással vannak. A Lana festette üzemanyagtartály és sárvédő fehér alapon bimbódzó virágjai, állatmotívumai viszont nem csak a szemet, de a lelket is gyönyörködtetik. Innen a motor neve is: a manjushage japánul vörös pókliliomot jelent.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A pódium egy „abszolút lázadó”, ezernyi színben pompázó, francia Monkey-val, a Tokyo-val vált teljessé. Ez Grems (@insta_grems) és George Woodman (@georgewoodman64) motorépítő keze munkáját dicséri, s igen jellegzetes, ugyanis vibráló tónusok emelik ki a popkultúra elemeit az absztrakt, aprólékosan kimunkált mintázatokból, melyek a Monkey minden egyes négyzetcentijét beborítják. Figyelemfelkeltő mivoltának köszönhetően 12% döntött mellette.

Hét átépített minimotorral szörfözik be a 2023-as Wheels and Waves fesztiválra a Honda

A 7 motorkerékpárt Franciaországban, a biarritzi Wheels&Waves fesztiválon mutatták be június 21. és 25. között.

Masayuki Hamamatsu, a Honda Motor Europe motoros üzletágának vezetője elmondta:

Honda Dax Furiosa Honda Custom minibike-ok a Wheels and Waves fesztiválon 2023

„Fantasztikus volt ifjú művészekkel közösen dolgozni, és ezekkel a páratlan alkotásokkal felhívni a fiatalok figyelmét a motorozás nyújtotta élvezetre és a kétkerekű közlekedés előnyeire. Ez a hét csodálatos gép egyértelműen bebizonyította, hogy a motorkerékpárok továbbra is lenyűgözik az embereket, csupán lehetőséget kell teremteni a találkozásra. A Furiosa hihetetlenül menő, abszolút megérdemelte a győzelmet. Minden nevezőnek hálásak vagyunk, hogy részt vett a versenyen, akárcsak annak a több, mint 15 000 szavazónak, aki leadta voksát kedvenc motorjára – zárta sorait.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük