fbpx

A Norton Motorcycles bemutatta új V4 Café Racer prototípusát

Norton V4 Café Racer Prototípus

A Norton Motorcycles bemutatta a V4CR prototípusát, a V4SV szuperbike meztelen, Café Racer leszármazottját. Ez az első olyan prototípus, amelyet a nemrég megnyitott globális központban, az Egyesült Királyságban terveztek és építettek.

A V4SV azonos mérnöki DNS-ét, 185 lóerős 1200 köbcentiméteres V4 motorját és műszaki fejlesztéseit megosztva az új V4CR lecsupaszított megjelenése a páratlan kézműves munkát és a kompromisszumok nélküli minőséget mutatja be az egyik legerősebb brit café racer mögött.

A szénszálas üzemanyagtartállyal és -karosszériaelemekkel, polírozott, egy tömbből mart, alumínium lengőkarral és vázzal felszerelt V4CR rövidebb, kompakt hátsó résszel rendelkezik az agresszív és tekintélyt parancsoló tartás érdekében.

Norton V4 Café Racer Prototípus

A Norton motorkerékpárokról

A Norton Motorcycles-t 1898-ban alapították, mint a kétkerekűek kereskedelméhez szükséges szerelvények és alkatrészek gyártóját.
A Norton Motorcycles később az egyik legikonikusabb brit motorkerékpár márkává vált, olyan híres modelleket gyártva, mint a 650SS, az Atlas, a Commando, a Dominator, a Manx, a Navigator és még sok más – folyamatosan újítva a motorkerékpár-technológiát, a motorkerékpárversenyzésben a könnyűség és az erő szempontjából előnyös tulajdonságokkal. A Norton Motorcycles páratlan múltra tekint vissza a motorsportban, és a márkanév egyet jelent az Isle of Man TT versenyekkel.
2020 áprilisában a Norton Motorcycles-t felvásárolta a TVS Motor Company, India harmadik legnagyobb motorkerékpár-gyártója. A TVS vezetése alatt a Norton a West Midlands-i Solihullban található új gyártóüzemben, Angliában építi a brit motorkerékpárokat, hagyományos kézműves technikákat alkalmazva, modern gépekkel a folyamatosan magas minőség érdekében.

Dr. Robert Hentschel, a Norton Motorcycles vezérigazgatója így nyilatkozott:

“A VC4R prototípusa a következő lépés a Norton stratégiai növekedési tervében azon az úton, hogy a kézzel készített luxus motorkerékpárok világelsőjévé váljon”.

Norton V4 Café Racer Prototípus

A V4CR prototípus a Norton legújabb projektje, amely a márka kifinomult V4 platformját használja, amelyet az elmúlt 16 hónap során egy 30 mérnökből álló csapat dolgozott át, és amely a Norton lankadatlan fejlesztési folyamatának részeként több tízezer közúti és pályakilométert tett meg. A V4CR ezekre a szilárd alapokra épül, és újra megismerteti a rajongókkal a Norton ikonikus café racer örökségét.

A Norton V4CR prototípusa a 2021. december 4-12. között megrendezésre kerülő Motorcycle Live kiállításon debütál a Norton standján.

Csináld magad! – Café Racer alapok

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x