EseményekHírekMotoros túra

A Honda Adventure Roads 2024-ben visszatér Afrikába

Honda Adventure Roads motoros túra Marokkóba Arica TwinElőször Norvégia, azután Dél-Afrika, majd 2022-ben Izland varázslatos tájait fedezték fel a Honda Adventure Roads résztvevői, 2024-ben pedig új fejezet nyílik a rendezvény történetében.

Jövőre ugyanis a Honda Adventure Roads visszatér Afrikába, és a pilóták – CRF1100L Africa Twinekkel – több mint 2800 km-t tesznek meg Marokkó változatos dűnéin, valamint hegyvidéki útjain. Úgy állították össze az útvonalat, hogy az sok-sok kihívást tartogasson a sokat látott endurósoknak is.

A Honda Adventure Roads története hat éve, 2017-ben kezdődött egy 8 napos, 3500 km-es túrával Oslótól Nordkappig, azaz Európa legészakibb pontjáig. A negyventagú társaság akkor CRF1000L Africa Twinekkel szelte át a lenyűgöző tájairól híres országot. Két évvel később, 2019-ben a kalandorok már 12 napon át gyűjthették az élményeket, amikor szűk két hét alatt 3700 kilométert tettek meg Dél-Afrikában.

Miként említettük, az utolsó Honda Adventure Roads 2022 júliusában zajlott Izlandon, ott harminc elszánt endurós dacolt a szélsőséges időjárási körülményekkel, jéghideg folyókon átkelve és hófödte hegyek gyűrűjében motorozva.

A Honda Motor Europe 2024-ben ismét 30 embert vár a felejthetetlen útra, akik életre szóló élményekkel gazdagodhatnak az észak-afrikai túrán. Ezúttal Marokkó nyugati partvidékén, azon belül is Agadirban ülhetnek nyeregbe a motorosok, hogy a településtől északra elterülő Erg Chebbi dűnéin, Gara Medouaron és az Atlasz-hegységen áthaladva érjék el az ország egyik leglátványosabb részét, a Dades-kanyont, míg a túra végpontja ezúttal Nador városa lesz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Marokkó történelméről mesélő hágók és az állóképességet próbára tevő dűnék mellett megismerhetik az ország kultúráját, hagyományos bivakokban szállhatnak meg, és a tradicionális gnaoua dalok mellett élvezhetik a csillagos afrikai égbolt látványát.

Természetesen most is CRF1100L Africa Twinek sorakoznak majd az agadiri rajtnál, hiszen a Honda legismertebb terepmotorja bizonyította már a korábbi Honda Adventure Roads túrákon, hogy megbízható, strapabíró, és kiegyensúlyozottsága révén tökéletes társ az ilyen kihívásokban. (Honda Adventure Roads 2022: Izland – Completed Journey – YouTube).

Ezúttal is a Honda biztosítja a járműveket és azok felszereléseit, ráadásul a vendégek szabadon eldönthetik, hogy hagyományos erőátvitelű vagy dupla kuplungos, azaz DCT-s Africa Twinnel szeretnék bejárni Marokkót. A járművek mellett a csomagszállításról, az első osztályú szállásról és étkezésről, sőt a navigálásról és a tankolásról is gondoskodnak, illetve – amennyiben szükséges – az orvosi ellátást is biztosítják a szervezők.Honda Adventure Roads motoros túra Marokkóba Arica Twin

Hogy a végtelen homokdűnék között is magabiztosan haladhasson a csapat, a túravezetők Tripy II GPS alapján tájékozódnak, emellett pedig az Owaka felületén élőben is követhető lesz, hogy éppen merre járnak a motorosok.

Miként a korábbi túrákon, Honda Racing Corporation Monster Energy csapatának Dakar-versenyzői most is csatlakoznak a társasághoz, és praktikus tanácsokkal, oktatásokkal készülnek, hogy a hétköznapi motorosok a világklasszisoktól leshessék el a terepezés legfontosabb trükkjeit.

Felejthetetlen kalandnak ígérkezik a 4. Honda Adventure Roads, amely csapattá kovácsolja a világ minden tájáról érkezett motorosokat. Amennyiben jelentkeznél a túrára vagy szeretnél többet megtudni a programokról és az útvonalról, látogass el a weboldalra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük