KiemeltMotorokMotortesztek

A fürge zöldség: Kawasaki ER-6f 2012 Teszt

Kawasaki ER-6f 2012A szemből szúrós szöcsketekintetű vas a Ninja dizájnelemekkel igen pofás sportos kinézetű darab lett.

Az oldalsó kopoltyús légterelői és a nagy púpos tank abszolúte egy agresszív jószág érzetét kelti, bár a szigorú külső egy jó belsőt takar, de azért ő egy jóindulatú motor, nincs hiszti, teszi a dolgát és szép a járása is.

A tank dizájnja igazán jellegzetes lett: ahol a kormány belelóg, ott műanyag betéteket kapott, szerintem egész jól néz ki, eltalálták. A motor eleje a hátuljához képest sokkal szélesebb, ezért oldalról nézve kicsit pitbullos az összhatás: széles mellkas, pici hátsó. Mindenesetre azért a hátsó is szép összességében, elegánsan kilóg a rugó alól (mostanság úgy látom ez divatos dolog, elég sok vason operálnak a rugó színezésével), a kipufogó pedig jobb oldalt alul rejtőzik.

Még több kép a galériában!

A színe selyemcukor-kawazöld, vagyis metálzöld arany beütéssekkel, nekem ettől mindig az a régi celofános selyemcukor ugrik be, aminek mogyorókrém volt a tölteléke. Na aki az ilyen naked-sebességi öszvéreket szereti, annak ez a vas egy fincsi selyemcukor lesz. Ha a dizájnba akarnék belekötni, talán csak abba tudnék, hogy az indexek a szemből érkező motoron valamelyik oldalon el tudnak bújni, ha a motor egy kicsit szögben érkezik egy kereszteződésbe. Egyébként igazán áramvonalasan ezek az első indexek bele vannak süllyesztve az oldalidomokba, igazán ékszerszerű és szépen díszítő elemként.

Ráülve a vasra, a testtartás lábra sportos, felsőtestre nakedes, de ha húzzuk a bajszát ráfekhetünk rendesen. A plexije állítható egyéni viszonyokhoz, és a szélvédelme egész jó, még a térd is el van dugva a turbulenciák elől. Az ülés kényelmes, keskeny a tanknál és széles a medencecsont körül, és egészen kellemesen párnázott, nem jellemző vele a feltört fenék.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

2 thoughts on “A fürge zöldség: Kawasaki ER-6f 2012 Teszt

  • László Péter

    Hol vannak a műszaki adatok?

    Reply
    • Bocsánat, eltüntek az éterben. Visszatettem. 😀

      Reply
Average
5 Based On 1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük