fbpx

A fürge zöldség: Kawasaki ER-6f 2012 Teszt

Kawasaki ER-6f 2012A szemből szúrós szöcsketekintetű vas a Ninja dizájnelemekkel igen pofás sportos kinézetű darab lett.

Az oldalsó kopoltyús légterelői és a nagy púpos tank abszolúte egy agresszív jószág érzetét kelti, bár a szigorú külső egy jó belsőt takar, de azért ő egy jóindulatú motor, nincs hiszti, teszi a dolgát és szép a járása is.

A tank dizájnja igazán jellegzetes lett: ahol a kormány belelóg, ott műanyag betéteket kapott, szerintem egész jól néz ki, eltalálták. A motor eleje a hátuljához képest sokkal szélesebb, ezért oldalról nézve kicsit pitbullos az összhatás: széles mellkas, pici hátsó. Mindenesetre azért a hátsó is szép összességében, elegánsan kilóg a rugó alól (mostanság úgy látom ez divatos dolog, elég sok vason operálnak a rugó színezésével), a kipufogó pedig jobb oldalt alul rejtőzik.

Még több kép a galériában!

A színe selyemcukor-kawazöld, vagyis metálzöld arany beütéssekkel, nekem ettől mindig az a régi celofános selyemcukor ugrik be, aminek mogyorókrém volt a tölteléke. Na aki az ilyen naked-sebességi öszvéreket szereti, annak ez a vas egy fincsi selyemcukor lesz. Ha a dizájnba akarnék belekötni, talán csak abba tudnék, hogy az indexek a szemből érkező motoron valamelyik oldalon el tudnak bújni, ha a motor egy kicsit szögben érkezik egy kereszteződésbe. Egyébként igazán áramvonalasan ezek az első indexek bele vannak süllyesztve az oldalidomokba, igazán ékszerszerű és szépen díszítő elemként.

Ráülve a vasra, a testtartás lábra sportos, felsőtestre nakedes, de ha húzzuk a bajszát ráfekhetünk rendesen. A plexije állítható egyéni viszonyokhoz, és a szélvédelme egész jó, még a térd is el van dugva a turbulenciák elől. Az ülés kényelmes, keskeny a tanknál és széles a medencecsont körül, és egészen kellemesen párnázott, nem jellemző vele a feltört fenék.

 

Nincs még vége, lapozz!

CsamShop motoros pólók 2023 május

Mina

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

5 1 vote
A cikk értékelése
Average
5 Based On 1
Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
László Péter
László Péter
2022 december 11. 14:16

Hol vannak a műszaki adatok?

NaNa
Admin
2022 december 15. 16:16

Bocsánat, eltüntek az éterben. Visszatettem. 😀

2
0
Would love your thoughts, please comment.x