HírekMotorbemutatóMotorok

A detroiti autószalonon repkedve debütált az XTURISMO repülő motorkerékpár

Xturismo repülő motorkerékpár

A detroiti autókiállításon a föld felett szárnyalva mutatkozott be az Egyesült Államokban az AERWINS Technologies XTURISMO repülő motorkerékpárja.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a japán startup légpárnás motorkerékpárja 40 percig képes repülni, és akár óránként 62 mérföldes sebességet is elérhet.

“Úgy érzem magam, mintha szó szerint 15 éves lennék, és most jöttem volna ki a Csillagok háborújából, és pattantam volna fel a motorjukra” – mondta Thad Szott, a Motor City autókiállítás társelnöke, aki egyike az első amerikaiaknak, akik tesztelhették az XTURISMO légpárnás motorkerékpárt. – “Úgy értem, ez félelmetes! Persze az embernek van egy kis félelme, de én annyira fel voltam dobva. Szó szerint libabőrös lettem, és úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek.”

Shuhei Komatsu, az AERWINS Technologies alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat kezdetben drónokat és pilóta nélküli légi járműveket készített.

A légpárnás motorkerékpár már kapható Japánban. Komatsu elmondta, hogy tervezik az XTURISMO légpárnás kerékpár kisebb változatának értékesítését az Egyesült Államokban 2023-ban. Az amerikai változat becsült ára 777 000 dollár (330 000 000 Ft)… Valószínűleg nem fognak érte tolongani ennyiért a vevők.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Komatsu elmondta, hogy a vállalat reményei szerint 2025-re 50 000 dollárra (21 200 000 Ft) sikerül leszorítani a kisebb, elektromos modell árát.

Az AERWIN technologies képviselői szerint a vállalat a tőzsdére való bevezetést is tervezi, és novemberben részvénykibocsátást hajt végre a NASDAQ tőzsdén.

Habár a hírek arrólszólnak, hogy az AERWINS Technologies XTURISMO repülő motorkerékpárja az első ilyen a világon, valójában más cégek is kísérleteznek hasonló megoldásokkal.

Nézd meg itt azokat a repülő motorkerékpárokat, amelyekről eddig hírt adtunk.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük