HírekMotorokMotorozás

Nem lesz 2023-ban Moto GP futam Magyarországon?

A leendő MotoGP-pálya helyszíne Hajdúnánás határában 2020. június 20-án.
A leendő MotoGP-pálya helyszíne Hajdúnánás határában 2020. június 20-án.

Ahogy a huhogók már kezdettől fogva szajkózták, egy újabb versenypálya építését függesztette fel a kormány. A válságra való hivatkozással leállították a Hajdúnánás mellé tervezett Moto GP pálya építési munkálatait.

Még 2020-ban jelentette be Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, hogy Hajdúnánáson gyorsasági-motoros világbajnoki pálya épül, ahol 2023-tól nyolc éven át versenyez majd a MotoGP mezőnye. Az elnök véleménye szerint a beruházás a magyar autó- és motorsportnak is kedvezne.

A tervek szerint a magyar kormány korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypálya építésébe kezdett Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsasági-motoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is.

Valószínűleg a pálya építésével összefüggésben van az is, hogy a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. tehetséggondozási programot indított az autó és motorsportban jeleskedő magyar versenyzők számára. Azok a HUMDa által támogatott, sikeres versenyzők, akik a gyorsasági motorsport nemzetközi mezőnyébe is bekerülnek, később a magyar pályára is vonzzák majd a nézőket, ezzel újabb fiatalokat motiválva erre a sportra.

A beruházás azonban, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferencia központ, szálloda építésére is, 65 milliárd forintba került 2020-as áron. A Formula.hu értesülései szerint egy ideje már lehetett tudni, hogy a projekt kivitelezésében késés várható, sőt állítólag ezt már a Dorna (a Moto GP futamok szervezője) felé is jelezték.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Most, hogy a kormány több nagy beruházást is felfüggesztett a válsághelyzet miatt, úgy tűnik, hogy a Hjdúnánási pálya is áldozatul esik a spórolásnak.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük