fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Talma világbajnok lett a Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125 ccm-es kategóriájában

talmageddon plakatDrapál János óta a legsikeresebb magyar motorversenyző Talmácsi Gábor a vasárnapi valenciai MotoGP futamon a 125-ös kategóriában világbajnok lett.

Bár nem követtem figyelemmel a MotoGP futamait, azért az összefoglalókból mindig értesültem róla, hogy Talmácsi Gábor, a mára már világhírű magyar motorversenyző, kitűnő eredménnyel versenyez a világ legjobb pilótái között. Az idei utolsó futamot szintén nem volt alkalmam nézni, de az ismerősök azonnal telefonáltak, mikor kiderült, hogy habár Talma csupán a második helyen érkezett a célba, összetettben ő lett a világbajnok.

Már a futamot megelőző héten dúlt a csata a két esélyes versenyző között, ezúttal azonban az internet volt a a verseny színhelye. Egy spanyol motoros oldalon ugyanis azt a kérdést tették szavazásra, hogy a két versenyző, Faubel és Talma közül ki lesz a világbajnok. Amint egy magyar rajongó megtalálta ezt az oldalt, az ország összefogásával azonnal megfordult az addigi eredmény.

A vasárnap esti összefoglalóban elhűlve láttam, mekkora csata zajlott Faubel és Talmácsi Gábor között. Minden elismerésem Talmáé, hogy mindvégig kitartott, és állta Faubel nem éppen sportszerű támadásait. Sőt, mintha az egyik előzés alkalmával még a hátsóját is megemelte volna felé…

Bár a célba ezúttal nem sikerült az első helyen érkeznie Gábornak, a szezonban összegyűjtött pontjai alapján végül mégis a magyar szurkolóknak lett igazuk, és Talma lett a világbajnok. Ezzel egy időben felértékelődtek a nyáron a bajnokkal készült „kiszeltündés” fotóim is.

talmageddon 1talmageddon 2

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x