EseményekKiemeltMotoros túra

6. alkalommal vonultak fel a motorosok a rózsaszín október nyitányaként Budapesten

Motorral az emlőrák ellen mtoros felvonulás 20221985 óta október a mellrák elleni küzdelem hónapja és október 1. a Mellrák elleni küzdelem Világnapja. Ebből az alkalomból idén hatodik  alkalommal szervezett a Magyar Rákellenes Liga „Motorral a mellrák ellen” címmel motoros csillagtúrát és felvonulást.

A motor, a motorozás alapvetően „férfias” tevékenység, de évről évre egyre több hölgymotoros is részt vesz a felvonuláson. A motorosok a mellrák elleni harc színében, rózsaszínben vonultak keresztül a városon a Tranzit Art Cafétól egészen a Hősök teréig.

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke megköszönte a motorosoknak, hogy eljöttek a felvonulásra, hogy fontosnak tartják a célt. Kifejtette, hogy a cél változatlanul az, hogy felhívjuk a figyelmet a betegségre, az önvizsgálat és a szervezett szűrővizsgálatok fontosságára. Ez különösen azért aktuális, mert a pandémia alatt a szűrővizsgálatok száma majd negyedével esett vissza.

2019-hez képest 2020-ban mintegy 20-25%-al csökkent a szervezett onkológiai szűrések száma, és 2021-ben is csak egy kisebb növekedés volt tapasztalható. Az emlőrák felismerésében kulcsfontosságú a havonta végzett önvizsgálat, a népegészségügyi mammográfiás szűrésen való részvétel a pandémia előtt is csupán 40% körül volt. – tette hozzá.

Olvass a korábbi rendezvényekről is!

A korai felismerés és időben elkezdett terápia azért is fontos, mert a hatékony terápiás lehetőségeknek köszönhetően egyre több tünetmentes beteg él közöttünk. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a 10 évig tünetmentes betegek kb. 15 %-ánál újult ki a betegség és megállapították, hogy a kockázatot a felismeréskor mért tumorméret befolyásolta, tehát az időben történő felismerés hatással van a késői ismételt megjelenésre is!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Motorral az emlőrák ellen mtoros felvonulás 2022

Hazánkban évente körülbelül 9000 embert diagnosztizálnak emlődaganattal, ne felejtsük el, hogy a férfiaknál is kialakulhat ez a betegség. Az emlőrák nagyrészt a nőket érinti, de hatással van az egész családra, annak férfitagjaira is, az ő támogatásukra, figyelmükre is szükség van a gyógyuláshoz.

A szombati rendezvényen a köszöntő után a motorosok felolvasták szalagüzeneteiket és felkötötték a szalagot a kifeszített rózsaszín szalagra. Megérintő volt hallgatni az üzeneteket, melyek közül több személyes érintettségből született.

A szalagüzenetek felolvasása után elindult a motoros menet rendőri és polgárőri felvezetéssel. A Hősök teréig nagyon sok ember volt kíváncsi a menetre, rengeteg járókelő fotózta és videózta a motorosokat. A figyelemfelhívás célba ért. A végén jó hangulatban közös képek készültek és úgy búcsúztak a motorosok, hogy “jövőre veletek ugyanitt”.

 

Képek

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük