fbpx

Assen II. Vegyes érzelmekkel teli versenyhétvége a Fairium NGRT versenyzői számára

Northern Talent Cup 2022 Assen II.

A Northern Talent Cup utolsó előtti versenyhétvégéje a motorversenyzés katedrálisában Assenben zajlott idén már második alkalommal. A Road To MotoGp Dorna által szervezett versenye ezúttal az IDM betétfutamaként szerepelt.

A Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili a csahországi Mostban történt szerencsétlen bukása után nem tudott részt venni ezen a versenyen.

A pénteki szabadedzéseken mindenki megpróbálta a megfelelő beállítást, és szélárnyékot keresni, ami a Q1 re már majdnem mindenkinek fixen megvolt.

Amikor az IDM betétfutamaként szerepel a Northern Talent Cup, akkor mindig két kvalifikációt kell a pilótáknak teljesíteni. Ismét tizedmásodpercek számítottak. A jó szélárnyéknak köszönhetően a pole-t végül Varga Tibornak sikerült megszereznie, Farkas Kevin előtt. Rossi Moor az 5. helyről indulhatott. Lőrincz Laci az első szabadedzésen esett egy nagyot, és kisebb agyrázkódás és kettőslátás miatt, nem tudott rajthoz állni.

Northern Talent Cup 2022 Assen II. rajtrécs

A szombati versenyen Rossi végig próbált a dobogóért küzdeni, de ezt a motorja mintha nem akarta volna. Nem igazán volt rendben minden, de a végén sikerült a legtöbbet kihoznia a motorból, ami a 4. helyre volt elég.

Vasárnap szinte mintha a szombati versenyt néztük volna. Ugyanaz az élboly, Farkas Kevin kicsivel előbb a többiektől. Rossi a holland Venemannal, Dustin Schneiderrel és Lenoxx Phommaraval csatázott végig, míg ahogy szokta az utolsó kanyarban eldöntötte, hogy bizony ő lesz a második helyezett.

Rossi a verseny végén a motor erőtlenségére panaszkodott, ami miatt ezúttal nem tudott versenybe szállni az első helyért. A pontversenyt Rossi Moor 14 ponttal vezeti Farkas Kevin előtt.

A Northern Talent Cup utolsó hétvégéje a Red Bull Ringen lesz szeptember 2-4-i hétvégén, amikor szintén az IDM vendégei leszünk.

Az első verseny hivatalos eredménye:

Northern Talent Cup 2022 Assen II. első verseny végeredménye

A második verseny hivatalos eredménye:

Northern Talent Cup 2022 Assen II. második verseny végeredménye

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x