HírekMotorbemutatóMotorok

Egy olasz stílusikon kockába álmodva: LEGO Vespa 125

LEGO Vespa 125 10298

A gyermek- és nagygyermekjátékokat gyártó Lego cég a motorkerékpárok méretarányos modelljei közé felvette az eredeti, 1960-as évekbeli Vespa 125-ös modellt.

A modell a Harley-Davidson Fat Boy, a Ducati Panigale V4 R, a BMW R 1200 GS és a BMW M1000 RR motorkerékpárhoz csatlakozik a kétkerekűek kínálatában. Az eredetihez hasonlóan ez a modell is tele van gyönyörű részletekkel és kifinomult dizájnelemekkel.

Az 1106 darabos, pasztell halványkék robogó az 1960-as évek eredeti Vespája előtt tiszteleg a klasszikus olasz rendszámmal, Vespa logóval és egy csokor virággal a hátsó kosárban. További eredeti részletek közé tartozik a pótkerék és a levehető, téglából épített motorburkolat. A kerekek, az oldaltámasz és a kormány mozgó alkatrészek.

“Hihetetlen élmény volt a Vespa csapatával együtt dolgozni ennek a lenyűgöző autóipari remekműnek az elkészítésén. Az eredeti modell részleteinek újrateremtése a klasszikus 1960-as évekbeli Vespa megünneplésére az egyik kedvenc részem volt ennek a készletnek a megtervezésében. A készlet lehetőséget nyújtott arra, hogy visszalépjek az időben és hagyjam szabadjára a fantáziámat a tervezés során, és reméljük, hogy a rajongók számára is hasonló élményt nyújt” – mondta Florian Muller, a LEGO Csoport vezető tervezője.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

LEGO Vespa 125 10298

Marco Lambri, a Piaggio Group Design Center vezetője: “A LEGO Csoporttal való együttműködés rendkívüli élmény volt, mert két álmot – a LEGO márkát és a Vespát – hozott össze, amelyekben közös az a korlátlan kifejezési lehetőség, amit a rajongóknak nyújtanak. Két kiemelkedő márka, amely képes különböző korszakokat átívelni, és mindig képes újra feltalálni magát, mert a DNS-ükben benne van az egyesítés és az építés képessége. Tervezőként az volt a kihívás, hogy a Vespa lágy formái és a LEGO téglák formája együtt létezzen, és úgy gondolom, hogy ennek a kihívásnak sikeresen megfeleltünk.”

A LEGO Vespa 125 március 1-től kapható a LEGO.com-on, a LEGO Store-okban és más kiskereskedőknél világszerte 99,99 USD/EUR áron.

A Vespa különleges kiadású modellekkel ünnepli 75. évfordulóját

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük