fbpx

A Budapest-Bamako 4-7. napja

A 4. nap krónikája.

Kedden reggel 10-kor a Budapest-Bamako indulóinak zöme megpillantotta Afrika partjait . Közel 110 csapat kelt át a Földközi tengeren a spanyol Almeriából a marokkói Nadorba reggel. A sztár csapatok közül – mindenki legnagyobb meglepetésére – korán reggel befutott a kikötőbe a 117-es Velorex. E sorok írásakor már ők is az afrikai kontinensen várják az éjszakát. Velük együtt a Wartburg csapat is sikeresen átjutott a túlsó partra.

Jelen pillanatban 28 csapat várakozik az almeriai kikötőben, az este 11 órakor induló kompra. A reggeli komp nagyobb járműveket nem szállít. Ezért az IFA, a 08-as BKV busz, a Hetes busz és a fagylaltos kocsi is az éjszakai járatra várakozik.

A mai etap egy szuper maratoni szakasz. Az összevont háromnapos verseny befutója a marokkói Tinerhir. A versenyzők közül hatan választották az esti átkelést, a többiek a spanyol feladatokat még az éj leple alatt teljesítették. A versenyt vezető Ulrich házaspár kegyetlen elszántságáról tett tanúbizonyságot, amikor éjjel háromkor megmásztak egy sziklaszirtet 5 pontért. A legtöbb versenyző ezt a feladatot kihagyta. Közel fél órát kellett egy hegyre felmászni ezért a geo feladatért.

A 31-es kispolskis csapatnak egyetlen feladatot sem sikerült teljesíteni ma. “Mi örülünk, hogy itt lehetünk. Éjjel kettőig bütyköltük az autót az út mellett”- mondta Kevin Foster pilóta. A kis polos is épségben futott be a kikötőbe délután 3-kor, tető csomagtartóján egy rúd magyar szalámival.
A 06-os csapat ma bejlentette, hogy Nissan Navarájuk Barcelona közelében tegnap végleg felmondta a szolgálatot. ők feladták a versenyt. Evvel 5-re emelkedett a versenyt feladni kényszerülők száma.

Az elit csapatok közül a versenyben, a legnagyobb hátránya a Dáciával Bamakoba csapatnak van. ők nem jutottak le még a kikötőbe. A szervizautójuk még Sárvárnál tönkrement. Nagy Miklósék jelenleg alkatrészre várnak, és szerelnek Valenciánal. A 25-ös Mini Morris pedig négy napos késéssel indult ma Budapestről.

Ma reggel a résztvevők arra ébredtek, hogy úton-útfélen széles mosollyal fogadják őket a Spanyolok. “Mindenhol villognak, integetnek, fotóznak. Nagyon jó érzés.” – mondta Lukács István. Ez annak is köszönhető, hogy a murciai tartomány legbefolyásosabb napilapja a La Opinion címlapon közölt írást a Budapest-Bamakoról. A “szegény emberek Dakarjának” nevezte a futamot, és kiemelte a humanitárius küldetését. A lap egyik fotóján a piros, fehér, zöld Wartburgot is bemutatta, mint kuriózumot. 

A holnapi szakasz a Szahara északi, köves, sziklás részein halad majd Marokkóban. Ma nincs se részeredmény, sem új összesítés. Az eredményt a szuper maratoni etap végeztével közlik a versenybírók csütörtökön.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x