fbpx

Adrenalin három keréken

f3adrenalin3028A kaliforniai TriRod Motorcycles olyan háromkerekű motorkerékpárt tervezett, amely a Forma 1-es versenyek, a repülőgépek, és a motorkerékpárok technológiáit ötvözi. Ráadásul az új „trike” mostantól sorozatgyártásban készül.

Az alacsonyra helyezett súlypont és a széles futófelület az F3 Adrenaline névre keresztelt szörnyecskét kimondottan stabil járgánnyá teszik nemcsak egyenes, hanem kanyargós úton is. Az elöl kettő, hátul egy kerékkel szerelt háromkerekű sokkal jobb úttartást eredményez, mint a hagyományos trike-ok, amelyeknek elöl van egy és hátul két kereke.

Az adrenalin név nem véletlen. A mindössze 340 kilogrammos, karbon karosszériával készült könnyű járművet egy 1966 köbceti hengerűrtartalmú JUMS Twin Cam B motorblokk hajtja. Teljesen állítható sport lengéscsillapítói, és a mindössze 48 cm-es ülésmagassága csak még inkább erősítik az agresszív jellemzőket.

Az alapmodell ára 55 000 amerikai dollár, a túraváltozat, amely csak 2008 harmadik negyedévében fog piacra kerülni, 35 000 dollárba kerül majd. Ez utóbbit nyeregtáskával, szélvédővel és lábdeszkákkal is felszerelik, valamint természetesen nagyobb lesz a rugóútja és az utasülése is.

 f3adrenalin3023f3adrenalin3024f3adrenalin3025f3adrenalin3026f3adrenalin3027

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x