fbpx

A 10 legnépszerűbb cikkünk 2017-ben

5. Hogyan állítsuk be a kuplung holtjátékát?

Kuplung holtjáték állítás

Vannak olyan dolgok, amiket minden motorosnak tudni kellene. A kuplung holtjátékának beállítását például még a motoros tanfolyamon is tanították… legalábbis nekem, és az nem mostanában volt. Szóval nem lenne csoda, ha azóta elfelejtettem volna. Edina 2013-ban kérdezte erről Bánfi Juliannát, és a cikk elolvasása már azért is hasznos, hogy megtanuljuk felismerni, hogy a motorunkkkal nincs semmi komolyabb műszaki probléma, csak állítani kell a holtjátékon.

4. A sérült lakk kálváriája, avagy hogyan lettem kényszer-profi – Polírozás házilag

Polírozás házilag

Attila nemcsak nagyon precíz mindenben, amit csinál, hanem rendkívül igényes a dolgaira. A járműveit szinte családtagnak tekinti, és óvja-védi őket, ahogy tudja. Olyan nem fordulhat elő, hogy az eső vízkőnyomokat hagyjon a fényezésen. Ő azonnal utána jár, és kitanul egy új szakmát, hogy saját maga kijavíthassa a sérült fénylezést. A motorosok többsége szintén szereti a maga kezében tudni a motorja állapotát. Ezt bizonyítja, hogy ez a 2015-ös cikk volt a negyedik legolvasottabb írás nálunk 2017-ben.

3. A lánc feszességének beállítása

láncfeszesség állításA motorkerékpárok legnagyobb részét még a mai napig lánc hajtja. Ezért is tarthat számot a motorosok érdeklődésére ez a 2014-es cikk, amiben Attila megmutatta, hogyan tudjuk ezt a műveletet elvégeni gyárilag. Ez egy napi rutin feladat egyébként, hiszen akár egy túra közben is szükség lehet a lánc feszességének állítására, szóval ha láncos motorod van, ez a cikk neked szól!

 

Lapozz a folytatáshoz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x