fbpx

Vedd meg a 2018-as autópálya matricákat online!

virpay autopalya matrica 2018Közeledk az év vége, és ezzel egy időben hamarosan lejár az éves autópálya matricák érvényességi ideje is. Hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni, vedd meg az éves és megyei matricákat online! 

 

Már csak január 31. éjfélig érvényesek az éves autópálya matricák, így ha időben akarod beszerezni az újat, most van itt az alkalom

A magyar autópálya használati díjas matricás rendszerbe tartoznak a motorkerékpárok, személygépkocsik és annak pótkocsija, továbbá a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek, lakóautók és autóbuszok, valamint ezek vontatmányai. Ezek a gépjárművek a magyarországi autópálya hálózat díjfizetésre kötelezett útjait kizárólag előre (a díjköteles gyorsforgalmi útra történő felhajtás előtt) megvásárolt úthasználati jogosultsággal, azaz e-matricával használhatják.

A gépjárművek díjkategóriába sorolását a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzés szerint kell meghatározni, a gépjármű megengedett legnagyobb össztömege, valamint a szállítható személyek száma alapján.

A megszokott időalapú autópálya matricák mellett (10 napos, havi, éves) magyarországi területi alapú, megyei matricatípus is elérhető a D1, D2, U és B2 kategóriába tartozó járművek esetén, amellyel egy megye gyorsforgalmi díjköteles úthálózata használható. Egy járműre több megyei autópálya e-matrica is váltható.

Az alábbi megyékre lehetséges éves megyei autópálya matricát vásárolni (gyorsforgalmi díjköteles úthálózattal rendelkeznek):

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye.

{tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}A megyei autópálya matrica hatálya a megye közigazgatási határán túl a megyét követő első csomópontig érvényes.{/tweetme}

A 2018. évi éves országos és éves megyei matricák érvényességi ideje 2018. január 1-től kezdődik és 2019. január 31-én éjfélig tart. Az előre megváltott e-matricák 2017 decemberében nem biztosítanak úthasználati jogosultságot.

Az autópálya matricák atrica díjai 2018-ban sem változnak.

Ha szeretnéd már most megvásárolni éves autópálya matricáidat, kattints erre a linkre!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x