fbpx

5+1 tanács kempingezéshez

kempingezes 06Nem feltétlenül a költséghatékonyság vezérli azokat a motorosokat, akik túrájuk során a kempinget választják szálláshelyül. Egyszerűen jól érzik magukat a saját csigaházukban, és nem jelent nekik gondot a kempingezéssel járó kellemetlenségek elviselése sem.

Sokan kedvelik a kalandos nyaralást, a szabadság kiteljesülését, így útjuk során szívesebben szállnak meg kempingben, és töltik az éjszakákat sátorban, mint hogy szállodában, panzióban éjszakázzanak. Aki még soha nem sátorozott, annak érdemes megszívlelni néhány tapasztalati jó tanácsot, így megkímélheti magát a meglepetésektől. Az idei rapszodikus időjárás már így is sok meglepetést okozott, így remélhetőleg a vénasszonyok nyara majd kárpótol a borús, esős és hideg napokért, és adódik alakalom még a ragyogó időben megélt motoros túrákra.

Mivel motoros szempontból közelítjük meg a témát, kiemelt helyen szerepel a feltétlenül szükséges dolgok listája, melyek kiválasztásánál, összekészítésénél fontos az is, hogy azok mekkora helyet foglalnak el a motorkerékpárokon jellemzően szűkre szabott csomagtartók, dobozok, oldaltáskák vagy tanktáskák rakodótereiből.

Ruhák

A motoros felszereléseket mindenképp magunkkal kell vinnünk, így azokkal nem spórolhatunk helyet. Esőruha, nadrág és kabátbélés, vízhatlan kesztyű – esetleg téli kesztyű, ha hűvösebb tájakra utazunk – aláöltözök és egyéb, személyre szabott kiegészítők. Javasolt 3-4 szett alsónemű (zokni, póló stb.), és amint lehetőség adódik, a szennyeseket mossuk ki, hogy mindig legyen tiszta ruhánk.

kempingezes 02

Hasznos még egy meleg pulcsi, melegítőnadrág a kempingben bóklászáshoz, és egy utcai nadrág, ami az esetleges városlátogatásokhoz jöhet jól. Egy könnyű cipő szintén praktikus erre a célra, illetve egy strandpapucs a zuhanyozáshoz, elkerülendő az esetleges fertőzéseket. Az egyéb ruházat természetesen nemenként, egyénenként változhat.

Tisztálkodás

Nem túl vastag törölköző javasolt, így az hamar megszárad a reggeli napsütésben. Minden tisztálkodási kemikáliából lehet már utazó méretet kapni a drogériákban, így sampon, tusfürdő, testápoló is jól elfér a csomagban.

Hölgyek, akik csapatban motoroznak, vihetnek magukkal hajszárítót is, mert nagyon ritka az olyan luxus kemping, ahol a mosdók mellett gégecső hivatott a meleg levegőt hajszárítás céljából fújni. Ilyenkor elég, ha egy valaki cipeli a hajszárítót. A tisztálkodási eszközök listája itt is egyénenként változik, de mindig ügyelni kell arra, hogy felesleges súlyú, illetve térfogatú elemet ne szállítsunk.

 

Lapozz a folytatáshoz!

 

CsamShop motoros pólók 2023 május

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x