fbpx
MotorokMotorozás

5+1 legnépszerűbb női motorkerékpár 2019-ben

Hogy milyen következtetést vontam le az idei felmérésünkből?

Az egyébként folyamatosan alakuló listából nagyon jól látszik, hogy a nők sokkal reálisabban mérik fel a tudásukat és az igényeiket a motorozás terén, mint a férfiak. Ahogy elmondhatjuk azt, hogy a nők odafigyelnek a biztonságos motorozásra és a felszereléseiket is körültekintően választják meg, úgy az is igaz, hogy általában nem vállalják túl magukat a motorválasztáskor sem.

Az egész listáról elmondható, hogy az 500-600-650-es, középkategóriás modellek uralják, vannak 125-ös és 250-es gépek is, és csak elvétve található egy-egy nagyobb, ezres, ezerháromszáz vagy ezernyolcszáz köbcentis motor a listában, amelyeket nyilván a tapasztaltabb, már több éve motorozó nők választják.

Ahogy az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a motorozó nők száma, úgy a szerencsére a nőknek tervezett modellek száma is nő, így szinte minden márka képviselteti magát az újabb modelljeivel is, amiket megpróbálunk folyamatosan bemutatni itt a Csajokamotoron.hu oldalain is.

A legnépszerűbbek még mindig a japán gyártók gépei, és a listán a fenti három mellett a tizedik helyen megjelenik a Yamaha is az XJ6-os modelljével.

Ez meg milyen motor? A motorkerékpár stílusokról részletesen

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A legnépszerűbbek a csupasz motorok, és a nem reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy ezeket a burkolt, sportos motorok követik. A choppereket a Honda VT 600-as és VT750-es modelljei képviselik elsőként ebben a kategóriában a kilencedik helyen. A régen igazi csajmotorként elkönyvelt Yamaha XV535 Virago csak a 11. helyen futott be, ami nem is csoda, hiszen már rég nem gyártják ezt a csinos kis choppert.

A nem japán márkák ezúttal lecsúsztak a dobogóról, így csak a 11. hely jutott a Ducati Monster 600-nak, a KTM Duke 390-nek és a Harley-Davidson Sportster 1200 Customnak, de úgy tűnik, hogy szépen jönnek felfele ők is, ahogy a 12. helyen álló BMW G310GS-t is kezdik felfedezni a nők.

Az biztos, hogy egyre könnyebb jó és használható motortípust választani, így már csak az egyéni igények, a motor felhasználási módja és a testalkati adottságok szólhatnak bele a választásba. A végső döntést érdemes mindig úgy meghozni, hogy előtte volt alkalom kipróbálni a motort, így biztos nem fogunk majd mellé.

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x