fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

5+1 legnépszerűbb női motorkerékpár 2019-ben

Honda Hornet 600 20085. Honda CB600F Hornet

Nem is értem, hogy lehet, hogy a Hornet nem szerepelt a három évvel ezelőtti tízes listán, és sajnos már nem tudom visszanézni, hogy hanyadik helyet foglalta el. Most viszont itt van. A supersport 600-as versenymotor blokkja köré épült középkategóriás naked bike talán minden idők legnépszerűbb Honda modellje lett.

2008-ban teszteltem a befecskendezős modellt, és akkor meglepődtem rajta, viszonylag sok rajta a fém alkatrész. A kategóriájában talán különlegességnek számít ez, de a 200 kg körüli súly azért még így is simán vállalható az alacsony üléspozíciónak és a jó súlypontnak köszönhetően.

Azt, hogy a Hornet nem csak munkába járásra alkalmas, hanem imádja a kanyargós túrákat is, a tavaszi spanyolországi túrán tapasztalhattam meg egy 2003-as, karburátoros Lódarázs nyergében. (Azóta is tervben van a teszt megírása…) Egyébként ezen sincs mit csodálkozni, hiszen a Honda Hornet 600-nak saját kupasorozata is volt, ami jól bizonyítja, hogy a versenypályán is megállja a helyét.

A Hornet népszerűségének köszönhetően egészen jól tartja az árát. A 90-es évek eleji, 2000-es évek végi darabok 300 000 Ft körül már megvásárolhatóak, de az 5-6 évesekért még másfél milliót is elkérnek a használt piacon.

 

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x