HírekCsajokMotoros divat

2021 Panton színe az optimizmus és az erő

2021 Panton színeA Pantone bejelentette, hogy 2021-ben nem egy színt választottak az év színének, hanem kettőt. A jó hír, hogy a  Színtudományi Intézet ezt a kombinációt az „optimizmus és erő házasságaként” határozta meg, ami valljuk be, nagyon ránk fér majd 2021-ben.A 2021-es év színei: PANTONE 13-0647 Illuminating, élénk sárga és PANTONE 17-5104 Ultimate Grey, semleges szürke.

Bár az elvárások nagyok voltak, a választás mindannyiunk számára meglepetést okozott. Nem csak azért, mert ez az első alkalom, hogy egy semleges színt választottak az év színének, hanem azért is, mert a választás mögött rejlő jelentés erőteljesen kapcsolódik az utóbbi idők eseményeihez.

Tavaly a Classic Blue a változásokat és az új évtized kezdetét jelentette. Valamilyen előérzetként ez a kék árnyalat számos olyan kiszámíthatatlan változás része lett, amelyek az egész világon meghatározták a 2020-as évet. Valami olyasmit jelzett előre, amit örömmel és nagy reményekkel vártunk, de végül nem ez következett.

A rikító sárga és a semleges szürke mögött rejlő jelentés

2021 Panton színeA Pantone választása mögött mindig átfogó, ipari és divattrendeken alapuló kutatás áll. Azonban az egész világot sújtó jelenlegi COVID-19 járvány miatt érezni kell, hogy van még remény, és a végén minden fényesebbé válik. Erről szól az Illuminating és az Ultimate Grey.

A megvilágítást élénk sárgaként mutatják be, amely a boldogságra, az elevenségre és a napsütésre emlékeztet minket, míg az Ultimate Grey egy semleges szürke, amely emlékeztet bennünket az örök elemekre és az állandóságra.

“A semleges Ultimate Grey és az élénk sárga Illuminating egyesülése a lelkierő által támogatott pozitivitás üzenetét fejezi ki” – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Két különböző szín, amelyek egymástól független jelentéssel bírnak, de kiegészítik egymást. Gondolj csak külön a két színre, majd képzeld el őket kombinációként. Ekkor következik be a varázslat. Mert árnyék nélkül nincsen fény sem.

A világító sárga mögött rejlő optimizmus szinte kiugrik az Ultimate Grey semlegességéből, ezzel a remény és a rugalmasság kapcsolódását hozva létre. A szebb jövő ígéretére pedig nagyon nagy szükségünk van mostanában.

Hogyan befolyásolja a motorosok életét 2021 két színe?

2021 Panton színeNekem erről a két színről a láthatósági mellények és általában a láthatósági felszerelések jutottak eszembe azonnal. Még ha nem is tudatos divatkövetésből, de valószínűleg 2021-ben még több motoros fog ilyen ruházatot, sisakot viselni. Bár a sárga mellett a szürke jól mutat kiegészítő színként, a motoron a sárga nélkül semmiképp nem ajánlom.

[wpdiscuz-feedback id=”l6haltf4p2″ question=”Neked hogy tetszik ez a két szín?” opened=”0″]Neked hogy tetszik ez a két szín?[/wpdiscuz-feedback]

Forrás: Pantone, Freepic

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük