fbpx
CsajokHírekMotoros divat

Amivel nem nyúlhatsz mellé: a klasszikus kék lesz 2020 színe

az ev szine klasszikus kek 2020 6A motorosok tudnak valamit, ugyanis ami klasszikus, az már rossz nem lehet. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb motorszín is (a fekete után) a kék lett, ami 2020-ban az év színe.

Az amerikai Pantone cég minden évben megválasztja és kihirdeti a következő év színét. Ez a szín azután beleissza magát a mindennapjainkba. Az év színe rendszeresen visszaköszön a butikok kirakataiból a divattervezőknek köszönhetően, és az interneten böngészők is sűrűn belebotlanak a világhálót böngészve.

Talán legkevésbé a motorosok ízlését befolyásolja az év színe, hiszen a motorgyárak nem kezdenek el olyan színű motorokat és motoros ruházatot gyártani. A tavalyi szín például a Living Coral-volt, ami igazán furán nézne ki egy motoron, bár kétség kívül feltűnő és balesetmegelőzési szempontból előnyös lenne.

A 2020-as szín bár sok mindenen nem változtat nálunk, mondhatjuk, hogy beletrafált a motorosok ízlésébe. A szeptemberben készített felmérésünk szerint ugyanis a kék a második legnépszerűbb motorszín a motoros nők körében. A Pantone szerint ez a szín „menedéket kínál, megbékíti és lenyugtatja az emberi szellemet”. Na ez nem biztos, hogy előnyös a közlekedésben.

az ev szine klasszikus kek 2020 3A színből a kommunikációra, az elemzésre és a tisztaságra is asszociálhatunk, segíti a koncentrálást, összeszedettebbé tesz.

Leatrice Eiseman, Pantone Color Institute igazgatója így fogalmaz:

„A határtalan kék esti égboltot megidéző Pantone 19-4052 Classic Blue a nyilvánvalón túli fürkészésére, a gondolkodásunk tágítására csábít bennünket, mélyebb gondolkodásra sarkall, szélesíti a perspektívánkat, megnyitja a kommunikáció áramlását. Olyan korban élünk, amelyben szükség van hitre és bizalomra. A Pantone 19-4052 Classic Blue egyfajta állandóságot és bizalmat fejez ki, szilárd, megbízható kék árnyalat, amelyre mindig számíthatunk.”

az ev szine klasszikus kek 2020 2A 2017-es év színe az ultraviola

Ha körülnézünk a motoros felszerelések piacán, ott is azt tapasztalhatjuk, hogy a fekete után a kék és a piros azok a színek, amelyeket előszeretettel használnak a gyártók. A kék uniszex szín, egyaránt hordhatják férfiak és nők is. Motoros ruhaként is előnyös, mert már nem fekete, valamivel jobban látható, de az út pora nem látszik meg rajta olyan erőteljesen, mint egy világosabb színű öltözéken.

0
Te szereted a kéket? Több klasszikus kék dolgot fogsz vásárolni 2020-ban, mint eddig?x

 

Képek: https://www.typhoonhelmets.com/, Berik, Pantone, IndiaMart

az ev szine klasszikus kek 2020 7az ev szine klasszikus kek 2020 7az ev szine klasszikus kek 2020 7

5 1 vote
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x