EseményekMotoros találkozó

13. Motoros Búcsú a balesetmentes közlekedésrehívta fel a figyelmet

13 motoros bucsu ecsed 16Az elsősegélynyújtó bemutató, a véradás, mint lehetőség mellett, a programokkal párhuzamosan a szombati napon ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehettek részt az előzetesen regisztrált motorosok az idei ecsédi Motoros Búcsú ideje alatt.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által kezdeményezett és partnerként segítő, támogató motoros szervezetek (Ecsédi Motoros Egyesület, MOTaMOT, Szkíta Motoros Egyesület, Felvidéki Motorosok, Hunyadi Rend és a MotorkerékPálosok közössége) közös eseménye már péntek délután kezdetét vette a hivatalos megnyitóval. Az alapítvány részéről Csontos Péter koordinátor, az Ecsédi Motoros Egyesület részéről pedig Pásztor Róbert köszöntötte az érkezőket, és hangsúlyozták a motoros zarándoklat fontosságát, keresztény hitünk melletti kiállást.

A fogadónapon a megnyitót követően ünnepi szentmisével és fáklyás körmenettel folytatódott a program, melyet a helyi plébános Varga József plébániai kormányzó celebrált. A szentmisében Varga József atya felhívta rá mindenki figyelmét arra, hogy „… a mi életünkben is végbe mehet a feltámadt Jézussal való találkozás!” … „Talán a motorosok tudják azt a legjobban, miközben az utakat szelik, mennyire kiszolgáltatottak. Ki vannak szolgáltatva az időjárásnak, a közlekedés viszontagságainak, és a környezetünknek; és csak Jézusban bízhatnak!”

A fáklyás körmenetet követően Ambrus Károly tárogatón játszott az egybegyűlt érdeklődőknek, majd vacsora várta a zarándokokat, melyet az Ecsédi Motoros Egyesület készített és ajánlott fel.

A Motoros Búcsú második, mondhatni a főnapján, ünnepélyes megnyitó keretében Csontos Péter az alapítvány alapítója és koordinátora örömmel fogadta a régi és új motoros zarándokokat, hangsúlyozva az idei évben a balesetmentes közlekedés fontosságára felhívó programokat, ezt követően a helyi Motoros Egyesület részéről Dr. Gorda Éva köszöntötte az érkezőket, aki egy megindító történettel kívánta szemléltetni az esemény hagyományoknak megfelelően való megtartását, a motoros áldás hitbéli és egyéni életükben való megélését. A megnyitón Machovits László is köszöntött mindenkit, és az előző napi szentmisére utalva a Feltámadt Krisztussal való találkozásra invitálta a jelenlévőket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

13 motoros bucsu ecsed 20Az igen kegyes, napos időjárásnak köszönhetően lassan megtöltötték motorosok és érdeklődő egyének a kápolna környékét. Miközben a programnak megfelelően haladt minden szépen sorban. A megnyitó után író-olvasó találkozóra került sor Benkő László és Csikász Lajos írók közreműködésével, valamint Machovits László (Hunyadi Rend) moderálásával.

A jó kedélyű és kötetlen beszélgetés érintette a sorsfordító történelmi pillanatokat, a jobbnál jobb valós vagy kitalált, de a történet vezetés szempontjából szükséges karakterek sorsát, az írók munkáját, viszontagságait és kutatását, valamint a csaták, sorsok, személyiségekhez való kapcsolatukat. Neves történelmi személyekről (Kinizsi Pál, II. Rákóczi Ferenc) tudhattuk meg milyenek is lehettek a kutatások alapján a valóságban, hol terülhet el egy-egy vár, hol zajlottak a csaták valóban, mi változott a régi korokhoz képest, és még sok minden másról is szó esett ezen a remek pódiumbeszélgetésen.

Az író-olvasó találkozó után finom ebéddel várták a helyi motoros egyesület tagjai a vendégeket, melyet a MOTaMOT ajánlott fel. A nap során számos motoros és nem motoros adta a vérét a véradókamionban, hogy minél több életet megmenthessenek! Jó volt látni, hogy fiatalok és középkorúak egyaránt fontosnak tartották egy kis tűszúrást elviselve segíteni másokon; köszönjük a Magyar Vöröskereszt Hatvan Területi Szervezetének a közreműködő segítséget.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük