EseményekMotorverseny

Zsebben a világbajnokság

sanzgyozelemLaia Sanz a hétvégén bebíztosította világbajnoki első helyét.

Ugyan még egy futam hátra van a FIM 2010-es Női Trial Világbajnokságából, már most biztos, hogy Laia Sanz a dobogó tetején áll majd a végső eredmény hirdetéskor. Laianak azonban nem volt könnyű dolga a cseh futamon sem. Sanz hibázott, így kénytelen volt a kispadon várni, míg ellenfele, a brit Rebekah Cook végigmegy a pályán. Laia és Rebekah egyformán teljesítették a pályát, a bírók döntése alapján végül Laia Sanz nyerte meg a cseh futamot.

A spanyol versenyzőnek most is komolyan feladták a leckét a brit lányok, köztük Joanne Coles, aki végül harmadikként csatlakozhatott Sanzhoz és Cookhoz a dobogón. A világbajnoki második illetve harmadik helyet illetően még semmi sem biztos, így a lengyel futamon komoly küzdelemre számíthatunk a két angol közt.

Az eső már napok óta esett a hétvégi verseny előtt, amitől a pálya rendkívül vizes, és csúszós volt. A FIM emiatt lényeges változtatásokat hajtott végre a pályán, hogy biztosítsa a rajthoz álló 29 hölgy számára a megfelelő pályát.

Annak ellenére, hogy Sanz az első helyen állt, Cook sem volt sokkal lemaradva, igaz, ő is hibázott egy kicsit a nyolcadik körben, de Laianák még így is húzós volt az utolsó kör.  Coles sem volt sokkal lemaradva az ébolytól egészen az ötödik körig, amikor rosszul közelítette meg egy sziklahalom tetejét. Sandra Gomez, a Gas Gas versenyzője azzal az eltökélt szándékkal állt rajthoz, hogy javítson eddigi hatodik helyén, ami sikerült is neki. A verseny közepén megszerezte a negyedik helyet, melyet a verseny végig meg is tudott tartani. Az ötödik helyen Emma Bristow végzett, aki szintén a Gas Gas színeiben indult.

A következő, egyben utolsó futamra holnap kerül sor Lengyelországban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük