fbpx

Mol Dynamic kupa a finisben

roadandride V futamAz év elején a magyar gyorsasági motorsport életében először került kiírásra egy valóban amatőröknek szóló gyorsasági motoros versenysorozat.

A kupa ötödik fordulója a Hungaroringen, 2010. szeptember 9-én lesz, és ugyan egy-két kategóriában már megvannak a bajnokok, de sok a nyitott hely még a dobogókon, így nagy csatákra számíthatunk.

Mind a négy gyártó (Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha) motorjaival nevezetteket két-két kategóriába sorolják, így összesen nyolc bajnokot avatnak majd a sorozat végén. Ugyanezen a versenyen már eldőlnek a bajnoki címek, de mindenképpen érdemes olyanoknak is ellátogatni erre a versenyre, akik még nem sokat motoroztak pályán.

A verseny kiírásakor a rendezők figyeltek arra, hogy a komoly pályatapasztalattal rendelkező vagy profi versenyzők ne indulhassanak a sorozatban, így mindenkinek esélye van kupával hazatérni. Az elmúlt négy futam közül hármat a Hungaroringen, egyet a PannóniaRingen bonyolítottak le a szervezők, és mind a versenyzők, mind a kilátogató nézők nagy élménnyel gazdagodtak.

Az év végére néhány komoly tehetség is kinőtt a frissen bemutatkozók tömegéből, ami a magyar utánpótlás-nevelés szempontjából is nagyon örömteli. Az elmúlt futamok mindegyikén több mint 100-an álltak rajthoz, így idén a legsikeresebb gyorsasági versenysorozattá vált. Mint az elmúlt négy futam is bizonyította, a rendezők profi szervezése és a versenyzők lelkesedése miatt mindenki maradandó élménnyel lehet gazdagabb, ha kilátogat a következő Road and Ride versenyre.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x