HírekKultúraMotoros zene

Vixen – a női Bon Jovi

A csajos amerikai rock banda nagy sikereket tudhat maga mögött, ugyanis fénykorukban, a ’80-as és ’90-es években turnéztak, tomboltak, nyomták a rock ’n rollt.

Dögös fekete, testre simuló cuccok, vad szőke-barna hajzuhatagok, szexi énekes hangok, ütős slágerek – és máris csak a „női Bon Jovinak” emlegették a Vixen zenekart.

Engem kicsit Lita Ford-ra (The Runaways) emlékeztet az énekesnő, Jenna Sanz-Agero, össze is tévesztettem őket, amikor a youtube-on a klipek között böngészgettem. Így találtam rá a Vixenre, szerencsére, mert nagyon jó zenét játszanak.

Az együttest Jan Kuehnemund alapította Minnesotában, a nyolcvanas években. A „metál királynői” örök nyomot hagytak a ’90-es évek rock válogatás albumain, hiszen olyan slágereket köszönhetünk nekik, mint a Broken Heart, a Love is a Killer és még sorolhatnám…

Az állandó turnézás mellett, megállapodást kötöttek az EMI-vel és támogatta őket a Bon Jovi és a Scorpions is. Sajnos hirtelenjében, 1991-ben feloszlottak, de Jan újra alapította a Vixent tíz évvel később, hogy a Mötley Crüe-vel turnézhassanak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Jan gitározott, Jenna énekelt, Lynn Louise Lowrey basszusgitározott és Kat Kraft dobolt.

Elkezdték felvenni az új albumot, de közbe iktattak egy európai turnét is, hogy megmutatkozzanak a rajongóknak az új felállással, és a régi dalok mellett megszólaltassák a friss szerzeményeket. Természetesen nagy sikert arattak.

Mindezt tetőzte a banda első élő album- és DVD felvétele, amit a Sweden Rock Fest-en mutattak be 2005-ben. Ezt a lemezt 2006-ban, a Sony/BMG adta ki az USA-ban, majd 2007-ben megjelent Európában is.

A Live&Learn című albumot 2006-ban adta ki a Demolition Records. Majd a Vixen egy olyan turnésorozatot indított el, ami körülfogta az USA-t és Európát is. Szóval, kedvükre tombolhattak a zenekar rajongói a földkerekén szinte mindenhol.

A Vixen a tipikusan ’80-’90-es évekbeli rock bandák nagyszerű sorát növeli. A zenéjüktől a mai napig bizsereg az ember lányában a rock ’n roll dögös ördöge.

 

 

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük