MotorbemutatóMotorok

Vissza az alapokhoz – Suzuki Van Van, ami mosolyt csal az arcodra

suzuki van van 03A Suzuki egy régi nevet élesztett fel a Van Van modellel. Sokan emlékeznek még arra, amikor ezek a motorok megjelentek az utakon. Mindenki a feltűnően buci hátsó kereket vette észre először, és persze aki látta ezt a gépet, azt elfogta a birtoklási vágy.

 

Most, egy kicsit modernebb, kifinomultabb formában újra elérhető. Persze, a retro stílus, a minimalista funkcionalitás megmaradt, így aki nyergébe pattan, tisztán, üdén kapja a motorozás élményét, és nem zavarja össze az élvezetet mindenféle technikai berendezés.

A Van Van-nal való motorozáskor nem létezik más, csak a motoros, a gép és az út. Valahogy időutazást tesz lehetővé azokba az évekbe, amikor maga volt a mennyország egy ilyen motort vezetni, birtokolni.

Bár száguldozni, autópályán csapatni nem lehet vele, de az összes egyéb útra, körülményekre ideális a kis Suzuki. Akár városban, ingázásra, vagy épp hétvégi kiruccanásokra használjuk, mindig mosolyt csal az arcunkra. A terep sem áll távol tőle. Bármikor járatlan utakra tévedhetünk vele, és nem fog cserbenhagyni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Örömfaktor ez rendesen. A 70-es évek elején megjelent kis motor reinkarnációja mit sem vesztett vonzerejéből, és abból, amit nyújtani tud, minden megmaradt. A 200 cm3-es motor épp elegendő a csekély, mindössze 128 kg súlyú gép és vezetője számára. Ez a súly még a kezdőknek, vagy kisebb termetűeknek okozhat gondot. Persze, azért ne várjuk el a futóműtől a mai, modern technikák nyújtotta tökéletességet. A Van Van-hoz kell némi rutin, hogy tényleg tejesen biztonságos legyen egy eseteges tempós menet, vagy szűk kanyarétel.

A 762 milliméteres ülésmagasság is az alacsonyabb pilótáknak kedvez, mely kényelme a vastagon párnázott kivitel miatt nem kétséges. A kényelmet szolgálja még a benzinbefecskendezéses üzemanyag-ellátó rendszer, illetve az elektromos indítómotor. Egyszóval semmivel sem kell nagyon küzdeni, csak élvezni, amit nyújt.

Egyetlen fájdalmas pont lehet az ára, ami közel 1,3 millió forint. Akinek viszont ez az álma, az tuti összekuporgatja rá ezt az összeget, ami nem is olyan nagy kiadás annak tekintetében, hogy egy végletekig egyszerű, időtálló, strapabíró kis szerkezetet vásárol, ami hosszú évekig ki fogja szolgálni gazdáját.

suzuki van van 01suzuki van van 01

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük