fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

A Harley-Davidson több teljesítményt, stílust és technikai újdonságot vonultat fel 2021-ben

Harley-Davidson 2021

Január 19-én délután élőben nézhettük meg a Harley-Davdison YouTube csatornáján a 2021-es új modellek bemutatóját. Sajnos Jason Momoa csak pár pillanatra villant fel a bemutató elején, úgyhogy most várhatjuk a februárt.

A mostani bemutató reflektorfényében a luxus kategóriát képviselő, egyedi gyártású túramotorok voltak. A karakteres Street Bob 114, és az újragondolt Fat Boy 114, mellett a mai trendeknek megfelelő újdonságok mutatkoztak be a három túramotoron, a Street Glide Special, a Road Glide Special és a Road King Special modelleken.

“A Harley-Davidson 2021-ben a motorozás érzelmi oldalára fókuszál” – mondta Theo Keetell, marketing vezető. – “A végtelen túrázás és az úton megtapasztalt szabadság érzése a mi örökségünk és ez kell, hogy inspiráljon minket a jövőben is. Úgy érzem ebben az új évben és új motoros szezonban ennek egyre nagyobb ereje és hatása lehet.”

A bemutatón a milwaukee-i gyár munkatársai, tesztpilóták, mérnökök, PR menedzserek – köztük nők is – mutatták be az egyes modelleket. A vágóképeken pedig olyan gyönyörű, amerikai tájakon motoroztak az új modellek nyergében a szereplők, hogy nem csodálnám, ha már most, januárban ellepnék a motorvásárlók a Harley-szalonokat. Engem meggyőztek.

Street Bob 114

Harley-Davidson 2021
MY21 Photography. FXBBS.

Az összesen nyolc modellből álló Harley-Davidson Softail család kiváló motorozást, nyomatékot és technikai megoldásokat kínál, igazi amerikai megjelenéssel. Az új Street Bob 114 egy letisztult bobber stílusú, sallangoktól mentes motor. Ez a legkönnyebb Softail, amibe a nyomatékos Milwaukee-Eight® 114-es blokk került, így a Street Bob 114 egy könnyen kezelhető, ám erős motor lett. Tele van egyedi alkatrészekkel, mint például az alacsonyan hajlított kormány vagy a levágott hátsó sárvédő.

Fat Boy 114

Harley-Davidson 2021
MY21 Photography. FLFBS.

A Fat Boy úthenger megjelenésével egyike a Harley-Davidson motorok legimpozánsabb darabjának. A felfrissített stílusú 2021-es modell ezt még tovább viszi, ahogy az oldaldekli és a kipufogó oldalán megcsillanó krómozás átvált matt krómos fényűvé, csak úgy, mint az első és hátsó sárvédőn és a kormányon.
A 2021-es Harley-Davidson Touring modellek friss külsőt és új kiegészítőket kaptak.

 

 

Nincs még vége, lapozz!

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2021 január 22. 18:13

Tudom, hogy változnak az idők, és semmi sem az, ami akár 10 éve. Az alapítók egy strapabíró, mindennapos használatú, sokak számára elérhető motort akartak gyártani. Mi sem áll távolabb ettől, mint a mai HD-k… ismét elfelejtették, honnan indultak, mi lett volna eredetileg a cél… hát, sok sikert nekik ebben a szép új világban, ahol már tényleg csak a pénz számít…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x