fbpx

Mintegy 120 km-rel bővült a díjfizetős útszakaszok köre 2021-től

díjfizetős útszakaszok köre 2021-től

Már csak január 31-ig érvényesek a 2020-as autópálya matricák, úgyhogy itt az idő, ha eddig nem szerezted be az ideit.

Bár még mindig nem utazgathatunk olyan szabadon, mint egy évvel ezelőtt, mielőtt útnak indulsz, még fontosabb, hogy előre tájékozódj a fizetős útszakaszokról. 2021-től mintegy 120 km-rel bővült a díjfizetős útszakaszok köre.

A fenti térképen pirossal jelölt útszakaszok jelölik a fizetős autópályákat Magyarországon. A zölddel jelölt szakaszok ingyenesen használható autópályák. (Forrás: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.)

Amire mindenképp figyelni kell, ha útnak indulsz, hogy 2021-től pár, eddig ingyenesen használható autópálya szakasz fizetős lett. Ezek a következők:

  • M25 (M3-Eger összeköttetés),
  • M85 folytatása, Sopron gyorsforgalmi bekötése,
  • M4 Pest megyei összeköttetése az M0-ás körgyűrűtől Abonyig,
  • M4 Berettyóújfalutól a román határig tartó szakasza,
  •  M76 első közel hat kilométere az M7-től Balatonszentgyörgyig.

Így változnak az autópálya matrica árak 2021-től

Változnak az osztrák autópálya díjak 2021-ben, de a motorokra nem kell többet fizetni

Mindazoknak, akik rendszeresen közlekednek az országban személyautóval, érdemes tehát éves matricát váltani, mert azzal az ország összes fizetős útszakaszát lehet használni, nem kell külön megyei matricát is vásárolni.

Ha szeretnéd érintés mentesen, online megvásárolni a 2021-es autópálya matricádat a személyautódra vagy a motorodra, kattints erre a linkre!

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2021 január 23. 14:05

A zölddel jelölt, Kaposvárt északról elkerülő útszakasz autóút, kamionoknak, buszoknak fizetős, autóknak, motoroknak nem (ezt is fizetőssé akarták tenni, de Karcsi bácsi szerencsére közbelépett).

1
0
Would love your thoughts, please comment.x