EseményekHírekMotoros találkozó

Visegrád vezetése döntött: újra motorozhatunk a panoráma úton, de csak egy irányban

I. Visegrádi Motoros Összefogás Vonulás levették a táblát 2023Négy nappal a Dodor által meghirdetett I. Motoros Összefogás Vonulás időpontja előtt Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangúlag megszavazta a motorosok behajtását megtiltó tábla eltávolítását a panoráma útról. A motorosok öröme azonban nem felhőtlen, így a rossz időjárás miatt a vonulás a most következő hétvégén, 2023. szeptember 30-án lesz.

A visegrádi önkormányzat vezetése még júniusban döntött arról, hogy mácius 1. és november 1. között kitiltja a motorosokat a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról. Nem csoda, hogy a motorosok egy része azonnal nemtetszésének adott hangot, aminek a kicsúcsosodása augusztus 26-án egy békés, baráti motoros összejövetel lett az említett táblánál közel 4000 motoros részvételével.

Néhány héttel később a város képvidelő testülete úgy döntött, hogy felülvizsgálja a döntést, és egyhangúlag megszavazták a tábla eltávolítását:

KIVONAT
Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2023. szeptember 19-én megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyvéből

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangúlag 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testületének 116/2023. (IX. 19.) határozata 11116 j. közút forgalmi rendjének  megváltoztatásáról Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete:
– úgy dönt, hogy elfogadja a Magyar Közút 11116 j. közút sebességcsökkentésére vonatkozó forgalomtechnikai javaslatát, és
– kéri annak bevezetését,
– kéri – a Panoráma kilátó motorral történő elérése érdekében – a motoros forgalomra vonatkozóan az egész éves egyirányúsítás bevezetését 2023. október 1. napjától,
– kéri továbbá fenntartani az új forgalmi rend bevezetését követően a jövőbeni tapasztalatok alapján az esetlegesen szükséges változtatások lehetőségét.

Határidő: azonnal
Felelős: Eőry Dénes polgármester
Végrehajtásért felelős: dr. Varga Imre jegyző
(Forrás)

A döntés értelmében a nyolc hónapra szóló teljes korlátozást megszüntették ugyan, így aki szeretne, felmehet motorral a Fellehvárhoz, de csak egy irányból, ez viszont egész évre vonatkozik.

Habár az elmúlt hétvégi időjárás-előrejlzés miatt a Visegrádra szervezett motoros vonulást elhalasztották, az nem a kecsegtető döntés miatt történt. A vonulás új időpontja 2023. szeptember 30. A helyszín és az időpont ugyanaz.

I. Motoros Összefogás vonulás – ÚJ DÁTUM!!!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük