CsajokTetkó a csajokon

Tóth Tamara „Cápi” piercer

toth tamara capi piercer 2Lassan kezdi megszokni az utca embere a piercingeket, mint a tetoválásokat. A szakma egyik hölgy képviselőjével, Cápival beszélgettünk.

Amikor jövök-megyek a városi forgatagban, néha feltűnik, egy-egy extrémebb figura, aki agyig van szúrva piercingekkel. Figyelni szoktam a jó népet, hogyan reagálnak a látványra. Hidegen hagyja őket. Régen még megütköztek azon, ha valaki nem úgy nézett ki, mint az átlag. Manapság már mondhatjuk azt, hogy természetessé váltak a test különböző díszítési módjai.

Egy tetováló szalonban találtam rá Cápira, aki elmesélte, nem volt egy leányálom, míg eljutott odáig, hogy azzal ténykedhessen, amivel szeretne: a piercerkedéssel.

− Tizenhat évesen hennát szerettem volna a derekamra, de édesanyám felajánlotta, hogy legyen inkább egy szép köldök piercingem. Több sem kellett, egy csepeli tetováló stúdióban kötöttem ki, amelyet az unokabátyám ajánlott. Ahogyan beléptem a stúdióba, nagyon megtetszett a hangulata, a piercer stílusa. Itt fogalmazódott meg bennem először, hogy szívesen foglalkoznék ezzel. Később felkerestem egy-két szalont. Hol komolyan vettek, hol nem… Érthető, hiszen elég fiatal voltam.

Tóth Tamara Cápi a piercer

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

− Azért mégse mások mondják már meg, hogy Neked mi a jó!

− Nem adtam fel! Az első piercinget a barátnőm köldökébe helyeztem be. Majd jött az Ő barátnője és az egyik hozta a másikat… Közben folyamatosan, autodidakta módon tanultam. Sok köszönettel tartozom kedves kollegáimnak: Láng Zsoltinak és Lujzyy-nak, akik hasznos tanácsokkal láttak el. Februárban lesz öt éve, hogy ezzel foglalkozom.

− Egyébként előre be kell jelentkezni hozzád? Bár, ez ugye gyorsabban megy, mint a tetoválás.

− Általában nem szükséges időpontot egyeztetni, kivéve, ha a vendég microdermal implantátumot szeretne. Ez az eddigi legkisebb implantátum. Szinte a test bármely pontjába be lehet ültetni, a tetoválásba is.

− Ha csak egy átlagos piercingről van szó, akkor mi a menete az egész folyamatnak?

− Kiválasztjuk közösen az ékszert, majd a fertőtlenített bőrfelületen bejelöljük a szúrás helyét. Az érzéstelenítés után pedig behelyezem a csecsebecsét. Természetesen mindezt gumikesztyűben teszem!

Tóth Tamara Cápi a piercer− De ezt is el lehet rontani, ugye? Egy tetováló mesélte, hogy hiába ad kezelési útmutatást, sokan fittyet hánynak rá. Ha pedig baj van, akkor Ő a hibás.

− Igen, sajnos, sokszor előfordul, hogy nem tartják be a szabályokat. Miután beteszem az ékszert, szóban és írásban is tájékoztatom a vendégemet a kezelésről.

− Milyen tévhiteket ismersz?

− A kedvencem, amikor azt terjesztik, hogy a nyelvpiercing behelyezése után elveszti a kedves páciens az ízlelő képességét. Ez nem igaz! Ahogyan az sem, miszerint az alkohol megfelelő a piercing kezelésére. Személy szerint nem tartom alkalmasnak, sőt! Ugyanis, az alkohol kimarja és kiszárítja a friss sebet, ami a bőr elvékonyodásához vezethet.

Tóth Tamara Cápi a piercer− Nézzünk egy kis statisztikát! Melyek a leggyakoribb kérések mostanság?

− A leggyakrabban választott testrészek még mindig a köldök, az ajak, az orr és a nyelv, amelyeket az emberek szívesen díszítenek ékszerekkel. De úgy tűnik, egyre jobban kezd betörni a köztudatba az a kis, egy kimenetelű dísz, melyet tetoválásba is ültethetünk: a microdermal implantátum. Ezeket az ékszereket tű segítségével is be lehet helyezni. A lányoknál közkedvelt a dekoltázsban, a derékban és a kézfejben. A fiúknál a karokban, a mellkasban népszerű. Az eddigi legnagyobb munkámat egy nyolc piercingből összeálló nagy ,,B” betű jelentette, melyet egy törzsvendégemnek készítettem a beceneve kezdőbetűje alapján.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük