CsajokTetkó a csajokon

Bölcs tetoválás, bagoly képében

bagoly tetovalasMisztika, titokzatosság, bölcsesség, rejtély – ezek a szavak övezik a baglyot, az éjszaka urát, a különleges madarat, aki kedvelt szimbólum a tetoválások esetében is. Sokféle tulajdonságot kötnek hozzá, s a néphitekben szintén szerepel.

Emlékszem még, amikor nagymamám arról beszélt, hogy régen, ha baglyot láttak, azt jelentette, halott lesz a háznál – a halál előhírnökeként tekintettek rá. Ezáltal, ha mindezt tovább gondoljuk, a bagoly a kapcsolat úgymond, a földi- és a túlvilág között.

Őrzi a lelkeket, segít nekik az átjutásban egyik világból a másikba, s könnyen közlekedik a síkok között. Sokan félnek is tőle emiatt, mások pont ezért vonzódnak hozzá.

Számos kultúrában, a bagoly a gyógyítók, szent emberek társául szegődött, s ezért tisztelték a madarat is. Nem véletlen a szókapcsolat, hogy „bölcs bagoly”, ugyanis a bölcsesség a leggyakrabban használt jelző.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha valakinek megjelenik az életében a bagoly, azt jelzi, a jövőjével kapcsolatosan kell erősen gondolkodóba esnie, mit akar üzenni a madár.

{tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}…A bagoly követi az erősen spirituális képességekkel rendelkező embereket…{/tweetme} Talán ezért is hihették egyes kultúrákban, hogy a sámánok képesek a bagoly szemével látni, amikor transzállapotba kerülnek. Ha már itt tartunk, a boszorkányok madarának is tartották.

A bagoly tehát, mindent jelent, ami misztikus és spirituális, ezért általában azok az emberek varratják magukra, akiknek ilyesmi kötődésük van a madárhoz.

Forrás: Wikipédia
Fotó: Pixabay

Miért varrattál/varratnál magadra baglyot?

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük