CsajokTetkó a csajokon

8 kérdés, 8 válasz – Lézeres tetoválás eltávolítás

tetovalas eltavolitas lezerrel 4Nemrég az a kérdés érkezett hozzánk, hogy tudjuk-e hol szednek ki lézerrel zöld színű tetoválást. Mivel eddig mi sem tudtuk, hogy a színeknek is van jelentősége, megkérdeztünk egy szakértőt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Budapesten a Vato Loco Tattooban Csobay Nóra végzi a lézeres tetoválás eltávolítást. Ezúttal személyesen őt kérdeztük a tapasztalatairól, a szükséges tudnivalókról.

1. Mit érdemes tudnia egy tetováltnak, aki valamilyen okból lézerezésre szánja magát? Mit érdemes megfogadni a lézeres kezelések előtt?

Az első kezelést egy konzultáció előzi meg, amely során megtudakolom, hogy milyen okból kifolyólag szeretne megszabadulni a tetoválásától, illetve teljes eltüntetés-e a terve vagy csak halványítás.

Látnom kell a bőr textúráját, a tetováló festék minőségét, továbbá más egyéb információt is fontos tudnom: esetleges betegségekről, bőrproblémákról, cukorbetegségről, vérzékenységről, szolárium használatáról, gyermektervezésről vagy várandósságról, hölgyeknél a menstruációs ciklusról, stb.

A konzultáció során tudok árajánlatot is adni. Sokan telefonon érdeklődnek, de látatlanban egyszerűen lehetetlen megállapítani egy tetoválásról, hogy mennyi időt vehet majd igénybe.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2. Említetted, hogy valaki csak halványítani szeretné a tetoválását. Ezt miért teszik és ehhez mennyi időre van szükség?

tetovalas eltavolitas lezerrel 2Abban az esetben, ha valaki egy régi tetoválást szeretne takartatni új tetkóval, a legtöbb esetben nem lehet lézeres kezelés nélkül megoldani, halványítani szükséges. Azt azonban a tetoválás színe és az új tetoválás határozza meg, hogy hány kezelés szükséges a halványításhoz. Az esetek nagy többségében 2-3 kezelés elegendő szokott lenni, de előfordult már, hogy egy színes tetoválás halványítása több kezelést is igénybe vett.

Az utolsó lézeres kezelés után minimum három hónapot érdemes várni a takarással, bár a legtöbb tetováló minimum fél évig nem szívesen nyúl hozzá. A kezelés után hosszú hónapokig, akár egy-másfél évig is halványodhat a kezelt terület, tehát a tetoválónak is könnyebb feladata lesz egy takarás során, ha minél halványabb tetoválást kell takarnia.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük