fbpx
Hasznos tudnivalókKiemeltMotorokMotorozás

Motorozni fogsz! Jó lesz! – Lélekerősítő bizonytalankodó motor-szimpatizánsoknak

kedvcsinalo motorozni 01A motorozástól sokan ódzkodnak, mert rengeteg előítélet lengi körül, így a legtöbb ember már ezek miatt sem próbál közelebb kerülni a témához. A negatívumokat legtöbbször olyanok híresztelik, akik még autót sem tudnak vezetni, de talán még kerékpáron sem ültek soha.

Épp még jócskán a télben járunk. Na nem úgy, mint ahogy azt kellene neki, de a hideg itt van az ablakon túl, a hó meg valahol Afrikában esik talán. Ilyenkor a legtöbben alig várjuk már a tavaszt, hogy huszonnyolc réteg ruha nélkül tudjunk a szabadba kimenni, kirándulni, sétálgatni, siklóernyőzni, vagy épp motorozni.

Vágyakozunk erre-arra. Az igazán benzinnel fertőzöttek most is csak a pillanatra várnak, hogy a garázsok mélyén téli álmot alvó gépeiket az utakra szabadítsák. Ők már tisztában vannak azzal, hogy motorozni mennyire jó dolog, viszont sokan csak elképzelni tudják, mi fán teremnek a kétkerekű vasparipa nyújtotta élvezetek, és ezek az arcok miért is várják a garázsnyitást annyira.

Lássuk azokat, akik még nem motoroznak, és némi ösztönzés kell számukra ahhoz, hogy belecsapjanak a lecsóba. Sokféle ember létezik abból a szempontból vizsgálva, hogy ki milyen szinten van a motorozás-, a motorok iránti lelkesedésben, érdeklődésben, és abban az elhatározásban, hogy egy nap saját maga is kigördüljön a Pilisbe kanyarogni és Dobogókőn az arcába toljon egy jó fokhagymás házi kolbászt és egy kávét.

A bátortalan álmodozók, akiknek tényleg csak egy taszajtás kell ahhoz, hogy elkezdjenek motorozni

Vannak olyanok, akik szívét már gyermekkoruk óta megdobogtatja egy-egy elsuhanó motoros látványa, de valahogy sehonnan sem kaptak még biztató szavakat ahhoz, hogy megtegyék az első lépéseket. Ha téged vittek már utasként motoron, és élvezted is, biztosan ott motoszkál már a fejedben, hogy ebben a dologban több is lehet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Utasként teljesen más dimenziót él át az ember, amikor nem más, mint egy aktív súly. Igen, aktív, mert az utasnak együtt kell tudnia mozogni a vezetővel, így ilyenkor picit ő is motorozik. Rossz esetben passzív. Viszont, ha magad irányíthatod a gépet, akkor lesz igazán széles a mosolyod, és érted meg, miről papoltak neked a motoros cimborák. Át kell élned, ezt elmondás alapján senki sem értheti meg igazán.

Van, aki családi vagy anyagi okokból a mai napig nem tudta megvalósítani tervét, bár elhatározásban nem volt szűkében. Ha szerény a passzióra szánt összeg, nem kell elkeseredned. Már néhány százezer forintból is vehetsz egy élvezetes motort, nem kell azonnal vadonatúj presztízsmárkákban gondolkodnod.

Attól még ugyanaz az ember leszel, maximum a beképzelt majmok fognak lenézni, de rájuk magasról szarni kell. Kit érdekel, ki mit gondol rólad? A lényeg hogy te magad boldog leszel a kis MZ-d, vagy CG125-ösöd nyergében, oszt helló! Há’ nem? Há’ de! Aztán ha gyűlik egy kis felesleges pénz, hozzáteszed a régi motor árához, és veszel szebbet, jobbat. A legtöbben így kezdik.

Az anyagi okokon felül sokszor a családtagok, barátok, munkatársak által való lebeszélés, félelemkeltés az, ami falakat emelhet álmaid és közéd. Ne engedd, hogy felépüljön ez a fal, és szorgalmasan rugdosd le a már magasra helyezett téglákat. Az ellenlábasok sugallta visszatartó gondolatokon neked kell felülkerekedned, de azért ezzel párhuzamosan simán meg fogod találni az arany középutat is, így mindenki jól járj majd, és otthonról se tagadnak ki.

Ha nagyon céltudatos vagy, és nem veszed figyelembe mások véleményét, akkor is eléred a célod, maximum te leszel a család fekete báránya. Hidd el, idővel majd megbékélnek, mert rájönnek, hogy nem gyilkos lettél, hanem motoros.

Ha pl. egy anyuka a fejébe veszi azt, hogy motorozni akar, akkor őt a legtöbb, kispolgári életet élő, megfásult ember egészen biztosan felelőtlennek fogja tartani, pedig erről szó sincs. Ha motorozni kezd, attól még nem fogja magára hagyni a családját, a gyerekeit, nem fog tavasztól őszig Norvégiában vagy Dél-Afrikában túrázgatni.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz!

 

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x