fbpx

Kovács Bálint: „Esőben és szárazon is kihoztam a maximumot magamból”

Kovács Bálint H-Moto TeamA H-Moto Team versenyzője az elmúlt hétvégén szerzett két második helyével már összetettben is a második helyen áll a cseh bajnokságban.

A H-Moto Team ifjú versenyzője tovább folytatja remeklését az újrainduló nemzetközi motoros szezonban. A NEW2Project csapat pilótájaként az első versenyhétvégén elért harmadik helyezése után ezúttal kétszer is a második helyen végzett a cseh bajnokság újabb brnói futamain egy Yamaha R1 nyergében. Bálint immár összetettben is a második helyen áll, így nem kizárt, hogy teljes idényt teljesít a hét ország versenyzőit felvonultató rendkívül erős bajnokságban.

Ugyanolyan sikeresen folytatta a koronavírus járvány miatt meglehetősen csonka 2020-as szezonját a H-Moto Team élversenyzője, ahogy júniusban abbahagyta. Kovács Bálint ismételten rajthoz állt a New2Projekt csapat Yamaha R1 motorjával a cseh bajnokság Stock 1000 futamain.

A cseh csapat nem volt ismeretlen Bálint számára, hiszen a 18 éves versenyző – aki tavaly megnyerte az IDM bajnoki idényének Suzuki Cup sorozatát, másrészt a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán – februárban már egy héten át tesztelt Spanyolországban a csapattal. Ráadásul a H-Moto Team pilótája júniusban már dobogóra állhatott a sorozat első versenyhétvégéjén, Brnóban.

Bálint újra bebizonyította a csapatnak, hogy érdemes vele komolyan dolgozni. A szabadedzéseken folyamatosan javulva előbb a harmadik, majd a második időt teljesítette a rendkívül erős, hét országból – cseh, szlovák, német, lengyel, belga, holland és magyar – érkező 42 fős nemzetközi mezőnyben.

Kovács Bálint H-Moto Team

A szombati időmérőkön tovább tudott esős körülmények között javítani a helyezésén, így mindkét futamon a második helyről vághatott neki a viadalnak. A szombati esős versenyen aztán minden tekintetben felülmúlta addigi teljesítményét, és remekül motorozva végül második lett, ami a világjárvány után beinduló nemzetközi motoros élet második magyar pódiuma lett egyben.

Vasárnapra az időjárás alaposan átírta a csapatok – köztük a New2Projekt – elképzeléseit, hiszen kisütött a nap, így kizárólag a warm up állt a csapatok rendelkezésére, hogy száraz körülményekre is megtalálják a legjobb beállításokat. A New2Projekt szerelői remek munkát végeztek, és a H-Moto Team élversenyzője egy tökéletes motorral vághatott neki a 12 körös versenynek. Bálint végig hatalmas csatát vívott ellenfeleivel, és a leintéskor ismét a második helyen zárt, mindössze 32 ezreddel megelőzve a cseh Michal Praseket.

A magyar versenyző a remek teljesítményének köszönhetően – 4 futamból két második és egy harmadik hely – az összetettben immár a 2. helyen áll 56 pontjával az eddig valamennyi futamot megnyerő, 2013-as Moto3-as Európa-bajnok cseh Karel Hanika mögött.

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x