fbpx
CsajokTetkó a csajokon

Lézeres tetoválás eltávolítás a Vato Loco Tattoo-ban

Csobay Nora - Vato Loco TattooA nem kívánt tetoválások eltüntetésére egyre jobban lehetőség nyílik a technikai fejlődéssel. A Vato Loco Tattoo-ban ND-YAG lézerrel végzik a kényes műveletsorozatot.

Sokan csak a lefedni kívánt régi, megunt, elrontott mintájukat akarják elhalványíttatni, hogy a majdani tetoválásuk tökéletes lehessen. Míg mások teljesen el akarják tüntetni a bőrükről a varrást.

A Vato Loco Tattoo 2003 óta működik, s 2011-ben bővült szolgáltatásuk a lézeres tetoválás eltávolítással, melyet Csobay Nóra végez.

A módszerről Big Daddy Lacával (Ganxsta Zolee és a Kartel), a szalon tulajdonosával beszélgettünk.

– 2014-15 leghatékonyabb gépe az ND-YAG lézer, melyet a tetováló iparban a tetoválás eltávolítására használnak. A lézer feldarabolja a bőrben a festékanyagot, melyet az úgynevezett falósejtek felfalnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tehát egy anyagcsere folytán halványodik el a korábbi tetoválás. A nehezebben eltüntethető kék és zöld festékek helyén, esetenként pigmenthiány alakulhat ki a pigmentek (festék) eltávolítása miatt.

Többször át kell menni a felületen, mire eltűnik a tetoválás?

– Ez a tetováló festék anyagától, mennyiségétől, színétől és a festékrétegek számától függ. Úgy működik nálunk ez az egész, hogy időpontot kell kérni Nórától, aki telefonba semmit nem mond előre, hiszen látnia kell, miről van szó. Ha ez megtörtént, elmondja a vendégnek, mire számíthat: hány kezelés, mennyi idő, mennyibe fog kerülni és így tovább. Próbalövést is végez, ha az illető szeretné.

Mennyi idő elteltével lehet újra lézerezni a bőrt?

– A kezelés után egy hónapot kell várni, hogy regenerálódjon a bőr, és további egy hónapot (legalább) érdemes, hogy halványodjon a tetoválás. Sebet, vízhólyagot és véraláfutást is okozhat a lézer, ezért mindenképpen kezelni kell a felületet. Van egy Laser Aftercare nevezetű kence, kizárólag természetes anyagokból, mely hatékonyan elősegíti a gyógyulást.

Rosszabb, mint amikor varrnak?

– Nem kellemetlen, hanem fájdalmas művelet, de ki lehet bírni. Ugyanúgy hozzá lehet szokni a lézerezés érzéséhez, mint a tetováló tűhöz. Aki érzéstelenítőt szeretne kérni, ide kell jönnie egy órával előbb, akkor bekenjük a felületet, lefóliázzuk. Beszívja a bőr a kenőcsöt, és ez valamennyit elvesz a fájdalomból, de nem számottevő.

Úgy gondolom, hogy aki eléggé elszánt, az bevállalja. Erre a legjobb példa, hogy találkoztam egy motoros kaszkadőr sráccal, akinek a karja tele volt varrva meztelen csajokkal, melyek nagyrészt kontúrok voltak. Nagyon el akarta tüntetni a mintákat, s amikor elmondtam neki ezt a lehetőséget, megörült neki. Háromszor volt nálunk, s végül már nem látszódtak a mellek, seggek. A szeme kifordult a fájdalomtól, de utána olyan boldog volt, hogy hihetetlen, mert megváltozott az élete.

Mindegy, hogy fekete vagy színes a minta?

– A színekkel nehezen lehet bánni, de egy fekete tetoválást könnyen el lehet tüntetni. Úgy képzeld el, hogy van mondjuk egy fekete folt, s amikor elkezdi lőni a lézer, kifehéredik a helye. Amikor végeztek, bevörösödik, majd a gyógyulás időszakában visszatér a fekete szín, és végül elhalványodik. Szóval a hideg színekkel nehezebb dolgunk van, a piros árnyalatai viszont eltüntethetőek.

Mikor ajánlatos a lézerezett felületre tetováltatni?

– Mindig azt mondjuk, hogy várjunk minél többet, mert időbe telik, míg a festékanyag kitakarítódik a szervezetből. Évekkel kell kalkulálni a lézerezés-rávarrás esetében. Ha valaki eredményt akar elérni, akkor legyen türelmes, egy-másfél évet minimum várjon. Végül is az utolsó lézerezést követően minimum 3 hónap a várakozási idő, de ha tovább vár, elkerülheti az új tetoválásának a nem kívánt halványodását! Kapcsolatban vagyunk számos tetoválóval, akik küldenek hozzánk vendégeket. Sőt, volt olyan is, hogy szisztematikusan lézereztünk, mert a tetováló megmondta, hogy a kuncsaftjának a régi mintájából mit szedjünk ki, s hagyjunk meg, mert később még hasznosítja a megmaradt részeket. Szóval, együttműködünk!

Használtad már a módszert?

– Igen, négy régi tetoválásomat tüntettük el, de fedőmintát varrattam rájuk. Minél régebbi a tetoválás, annál könnyebb kiszedni. Képzeld, volt egy 50-60 év közötti férfi, aki bejött hozzánk, hogy a kézfejéről tüntessük el a „Márta” feliratot, mert még 13 évesen, fogadásból rakatta magára. Nóra átment kétszer a lézerrel a betűkön, és teljesen eltűntek utána.

Tessék, itt a megoldás a sokak számára talán életük egyik legidegesítőbb problémájára. Fájdalmas, kitartást, türelmet igénylő kezeléssorozat, de megéri!Csobay Nora - Vato Loco Tattoo1kezfej tetovalas eltavolitas lezerrel Csobay Nora Vato Loco Tattoo Laser Tattoo Removallezeres tetovalas eltavolitas -Csobay Nora- Vato Loco Tattoolezeres tetovalas eltavolitas - Csobay Nora - Vato Locolezeres tetovalas eltavolitas Vato Loco Tattoo Csobay Nora 4lezeres tetovalas eltavolitas Vato Loco Tattoo Csobay Nora 8lezeres tetovalas eltavolitas Vato Loco Tattoo Csobay Nora 11Lezeres tetovalas eltavolitas és takaro tetoválás Vato Loco Tattoo Csobay Nora

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x